Italiensk valnødde- og appelsinkage

Valnødder og chokolade klæder hinanden rigtigt godt med deres bitre sødme. Denne kage forener lutter gode sager, og så er der vel kun tilbage at sige velbekomme.

  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 usprøjtet appelsin (saft+skal)
  • 150 g valnøddekerner
  • 300 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 1,5 dl flormelis

Pisk blødt smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æggeblommerne en af gangen. Tilsæt de finthakkede valnødder og hvedemelet sammen med bagepulveret. Riv skallen af appelsinen og tilsæt sammen med saften.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Dejen skal være ret fast.  Hæld dejen op i en smurt springform og bag ved 160 grader i 45 minutter.

Smelt den mørke chokolade sammen med smørret. Brug evt. vandbad, hvis du er bange for, at det brænder på. Rør chokolademassen op med flormelis, der sigtes i chokoladen for at undgå klumper.  Smør glasuren på den afkølede kage i et tykt lag.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *