Kikærtesalat

4 personer

  • 100 g kikærter
  • saft af 1 citron
  • ½ dl olie
  • 1 bdt koriander
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-4 stænger bladselleri
  • 1 moden avokado
  • 100 g græskarkerner
  • 1 spsk nøddeolie (fx valnød eller jordnød)
  • 1 bakke blandet salat

Sæt kikærterne i blød natten over over og kog dem efter pakkens anvisning. Vær opmærksom på, at vandet, kikærterne har trukket, skal kasseres.

Marinér kikærterne med citron, hakket hvidløg og olie. Skær bladselleri i tynde skiver. Dryp græskarkernerne med olie og drys med salt, inden de ristes i ovnen i 12 minutter ved 175 grader. Umiddelbart inden serveringen skæres avokadoen i både, klip korianderen og anret salaten. Til sidst dryppes salaten med nøddeolie.

Servér gerne salaten med lammekød, for eksempel lammefrikadeller.–

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *