Armagnac konfekt – cognac-kugler

Konfekten er en klassiker, og den er tilmed hurtigt tilberedt.

  • 250 g marcipan
  • ½ dl Armagnac eller cognac
  • kandiseret pomeransskal, halve smuttede mandler eller anden pynt
  • 300 g mørk chokolade

Ælt marcipanen med Armagnac eller cognac. Tril konfekten til kugler eller form den til andre konfektstykker. Lad konfekten tørre, mens overtrækschokoladen tilberedes.

Smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller over vandbad. Den letteste måde at styre temperaturen på er at hakke chokoladen fint og starte med at smelte 2/3. Når chokoladen er smeltet, slukkes for varmen og den sidste 1/3 tilsættes og røres sammen med resten. Når den sidste chokolade er smeltet, er du klar til at overtrække. Jeg bruger en gaffel og en ske til at styre med.

Som pynt plejer jeg at bruge kandiseret pomeransskal. Jeg køber en hel pomeransskal, som jeg skærer i fine snitter. Alternativt kan man bruge halve smuttede mandler, hasselnødder eller hvad fantasien og køkkenskabet byder på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *