Klassisk konfekt med dadler

Første gang, jeg blev introduceret for konfekten med marcipanfyldte dadler med smuttede mandler, var da min mor meldte sig til et franskkursus i min tidlige barndom, og min far skulle babysitte mig og hitte på beskæftigelse vinteren igennem.

I december måned lavede vi konfekt,og min far talte helt henført om sin barndoms konfekt, der netop var dadler med marcipan.

Køb gerne de store lækre dadler hos frugthandleren i stedet for de kedelige tørre og trevlede Nour-dadler. Friske dadler er ikke gode til konfekt, men der er stor forskel på de tørrede, der kan være helt fantastiske og karamelagtige.

  • 125 g marcipan
  • 25 dadler
  • 25 smuttede mandler
  • 150 g mørk chokolade til overtræk.

Fjern stenene fra dadlerne, og tril marcipanen til kugler. Fyld marcipanen i dadlerne.

Smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller over vandbad. Den letteste måde at styre temperaturen på er at hakke chokoladen fint og starte med at smelte 2/3. Når chokoladen er smeltet, slukkes for varmen, og den sidste 1/3 tilsættes og røres sammen med resten. Når den sidste chokolade er smeltet, er du klar til at overtrække. Jeg bruger en gaffel og en ske til at styre med.

Hvis dadlerne skal spises hurtigt, kan man nøjes med at overtrække halvdelen af dadlerne, men ellers dyp hele dadlen i chokoladen. Stik mandlerne i dadlerne, og sæt konfekten til afkøling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *