Konfekt med appelsinmarcipan

De fleste konfekter tilsmager jeg med spiritus, men denne version er om ikke appelsinfri, så i hvert fald meget børnevenlig.

  • 250 g marcipan
  • fin revet skal af to usprøjtede appelsiner
  • 300 g mørk chokolade til overtræk
  • pynt i form af violer, halve smuttede mandler eller noget helt tredje.

Ælt marcipanen med appelsinskallen. Form den til konfekt. Den kan for eksempel trilles til en pølse med en diameter på 2,5 cm, der skæres i skiver.

Smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller over vandbad. Den letteste måde at styre temperaturen på er at hakke chokoladen fint og starte med at smelte 2/3. Når chokoladen er smeltet, slukkes for varmen, og den sidste 1/3 tilsættes og røres sammen med resten. Når den sidste chokolade er smeltet, er du klar til at overtrække. Jeg bruger en gaffel og en ske til at styre med.

Sæt chokoladestykkerne på bagepapir og vent lidt med at pynte, til chokoladen begynder at størkne. Hav tålmodighed i omkring 10 minutter. Sæt chokoladen til afkøling/tørring et køligt sted.

Opbevar den færdige konfekt i en tætsluttende dåse med bagepapir mellem lagene. Chokolade har det faktisk rigtigt godt i bunden af et klædeskab, men det er jo ikke sikkert, at den kommer så langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *