Tiramisu

Den klassiske tiramisu er en lækker afslutning på et måltid. Træk mig op, som tiramisu betyder på italiensk, har ikke altid denne effekt, men jeg er alligevel overbevist om, at vi mennesker har en ekstra mave til tiramisu. En lettere udgave findes her.

8 portioner

  • 10 pasteuriserede æggeblommer
  • 10 pasteuriserede æggehvider
  • 350 g sukker
  • 600 g mascarpone
  • 5 dl kold, stærk kaffe
  • 6 spsk sød marsala eller anden hedvin
  • 1 stor pakke ladyfingers, omkring 70 smÃ¥ kiks (savoiardikiks)
  • 150 g fint revet mørk chokolade

Pisk æggeblommer og sukker, til sukkeret er opløst. Tilsæt mascarponen og pisk blandingen jævn.

Pisk æggehviderne stive og fold mascarponecremen i.

Bland kaffen og marsalaen i en skål. Fordel ladyfingers i et fad og dryp de enkelte lag med kaffe-marsalaen.

Jeg laver sædvanligvis min tiramisu med tre lag kiks, så kan du tage bestik af fadets størrelse efter den målestok. Nu skal tiramisuen lægges sammen som en lagkage med kaffe-marsala dyppede kiks, creme, kiks, creme, kiks og creme. Inden servering drysses med den fint revne chokolade. Det er en fordel at tilberede tiramisuen på forhånd, så smagsnuancerne får tid til at udvikle sig og kagens ingredienser sætter sig.

Share

6 tanker om "Tiramisu"

  1. Mmm… Blir helt lækkersulten nu. Det er desværre ikke til at opdrive pasteuriserede æg/blommer/hvider herovre…
    Men ville lige videregive et lille twist… PÃ¥ Jamie’s Italian laver de en superlækker tiramisu, hvor der er et strejf af appelsin i mascarpone-cremen og lidt revet appelsinskal ovenpÃ¥. OgsÃ¥ superlækkert!!!
    Og sÃ¥ er det godt at se at du ikke er hoppet med pÃ¥ Brødrene Prices vanvittige ide med at bruge amaretto i stedet for marsala-vin… Ren blasfemi 🙂

  2. Hejsa H

    Vi har det problem i familien, at en ikke tåler nogen form for alkohol, men elsker tiramisu (fra tidligere).

    Kan jeg ikke erstatte marsalaen med noget uden procenter i ;0)???!!!!
    MÃ¥ske tilføje appelsinsaft/citron i mascarponen, sÃ¥ det mÃ¥ske kan opveje “tabet” af smag :0) ?

    Spændende side du har her.
    Jeg har allerede kopieret din flødebolle-opskrift :0)
    Forresten, hvor meget cacaopulver skal jeg tilsætte hvis jeg ønsker at lave cacao-flødeboller?
    Knus Sus

  3. Hej Sus.
    Jeg har tænkt over den alkoholfri tiramisu, og jeg tror godt du kan tilsætte mascarponen appelsinsaft. En anden mulighed kunne være at finde en smag, der minder om alkoholfri hedvin. Lidt kaffe blandet med solbærsaft (hvis du har anden rød saft i dit køleskab, kan det nok ogsÃ¥ bruges)…

    Mht. til cacaoflødeboller, sÃ¥ er det nok lidt smag og behag. Fordelen er jo, at du kan smage til undervejs. Jeg tror, jeg ville starte med at tilsætte 2 spsk kakao til portionen. Kakao findes i mange kvaliteter – med og uden sukker, sÃ¥ du kommer nok ikke udenom at smage pÃ¥ det 😉

    God fornøjelse
    Anne

  4. Hej Anne :0)

    Tusind tak for svaret. Jeg vil prøve det med solbærsaften, jeg har endda noget i fryseren.

    Også prøve mig frem med flødebollerne, det bliver spændende.

    Glad hilsen fra Sus

  5. Lige et p.s.

    Har du tilfældigvis en opskrift på marengs og på islagkage med is bagt i ovnen?
    Nogen kalder den vist nok is-bombe eller noget i den retning.
    Man skal kunne dække isen med marengs (stiftpiskede æggehvider) og bage den i ovnen uden isen smelter – jeg kan ikke finde nogen opskrift pÃ¥ den.
    Du må gerne skrive til min mailadr. :0)
    Sus

  6. Hej Sus.
    Det hedder en Baking Alaska, og hvis man bagefter flamberer den hedder den en Burning Alaska.

    Jeg skal lægge en opskrift på i aften til dig, men i overordnede træk skal isen være isoleret, så der skal være en lagkagebund under isen og så skal den dækkes med marengs.

    Mange hilsner
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *