Baked Alaska med tøris og flamberet marengs

Her er et hurtigt klip fra nytårsaften, hvor vi tilberedte en ret spektakulær dessert – den klassiske Baked Alaska med marengsdækket is på lagkagebund, tilberedt ved hjælp af tøris og andre tricks inspireret af Fat Duck-kokken Heston Blumenthal.

Opskriften på en klassisk udgave kan læses her.

4 tanker om “Baked Alaska med tøris og flamberet marengs”

  1. Jo, vi har skam styr på at lave marengs, men eftersom opskriften var inspireret af molekylær gastronomi og Heston Blumenthal fra The Fat Duck, så har vi fulgt hans opskrift. Når en is pyntes med marengs på denne måde, kan små huller i marengsen ikke undgås, og så vil en tur i ovnen ikke være optimal. Havde marengsen været fordelt med en dejskraber, så kunne den klassiske fremgangsmåde anvendes.

Der er lukket for kommentarer.