Italienske kødboller med tomatsauce – Polpette al sugo

Dette er opskriften på de legendariske kødboller, som Lady og Vagabonden delte under måneskinnet. Kødbollerne er saftige og smagfulde, men parmesanosten har ikke en gennemtrængende smag. Derfor vil de fleste børn også tage godt imod kødbollerne.

4 personer

Kødboller

 • 500 g hakket oksekød
 • 100 reven parmesanost
 • 2 æg
 • 2,5 dl rasp
 • 2 fed hvidløg
 • salt & peber

Sauce

 • 2 dåser hakkede tomater
 • 2 løg
 • olivenolie
 • salt & peber

Hvidløgget pilles og presses, og alle ingredienserne til kødbollerne blandes til en fast fars. Farsen formes med hænderne til kødboller, der sættes på en kold stegepande. Når alle kødbollerne er formet, hældes lidt olivenolie over kødbollerne, og der tændes for varmen.

Mens kødbollerne steger, hakkes løgene fint, og de svitses med lidt olie i en anden gryde. Løgene skal ikke tage farve, men bare blive klare. Tilsæt derefter de hakkede tomater. Kødbollerne skal ikke gennemsteges, men bare tage farve. Når de har fået farve på alle sider, tilsættes de tomatsaucen og steger færdige i saucen i ca. 20 minutter. Tilsmag saucen med salt og peber.

Kødbollerne kan selvfølgelig serveres med spaghetti, men en grov kartoffelmos passer også godt til. Giv en god grøn salat eller dampede grøntsager til.

4 tanker om "Italienske kødboller med tomatsauce – Polpette al sugo"

 1. De er super nemme at lave og smager utroligt godt. Og de ER bestemt børne venlige 🙂 Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *