Fastelavnsboller

Sidste år fik jeg kun besøg af en enkelt fastelavnssanger, så det er familien, der fik lov at spise fastelavnsbollerne selv. Denne gang eksperimenterede jeg og brugte lemon curd (se opskrift) i bollerne, og det blev rigtigt lækkert.

Opskriften er til de gammeldags fastelavnsboller med creme (se opskrift), syltetøj eller remonce (se opskrift). Der bliver ca. 30 fastelavnsboller ud af opskriften.

  • 50 g gær
  • ½ liter mælk
  • 100 g smør
  • 2 æg – 1 i dejen og 1 til pensling
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 kg hvedemel

Smelt smørret i en kasserolle. Når smørret er smeltet, slukkes for varmen, og mælken tilsættes. Rør gæren ud i væsken og bland de øvrige ingredienser i. Rør sammen indtil dejen er blank.

Stil dejen til hævning et lunt sted under et viskestykke og lad den hæve i 30 minutter. Forbered imens fyldet. Det kan være sveskemos, syltetøj, lemoncurd, lidt reven marcipan og rosiner eller kagecreme.

Rul dejen tyndt ud og skær den i kvadrater. Læg en skefuld fyld på hver firkant og luk den ved at samle hjørnerne. Vær opmærksom på at bruge lidt vand, så dejlommerne lukkes helt. Hvis de er utætte, løber fyldet ud.

Fastelavnsbollerne pensles med et pisket æg og efterhæver i 15 minutter. De bages ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Pynt fastelavnsbollerne med glasur, der passer til fyldet. Lav fx glasuren med citronsaft i stedet for vand, hvis fyldet er lemoncurd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *