Kagecreme

Den klassiske kagecreme er mange gange bedre end pulvercreme, og den tager kun få øjeblikke at tilberede. Cremen er blandt andet god til lagkager, desserter og fastelavnsboller.

1 portion rækker til et lag i en lagkage

  • 1/4 dl mælk
  • ½ stang vanillestang
  • 75 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 20 g Maizena

Flæk vanillestangen og kom vanillen i mælken. Varm mælken op med vanillen i, men hold det lige under kogepunktet.

Pisk sukker og æggeblommer sammen i en anden kasserolle, og rør Maizenaen i.

Fjern vanillestangen og hæld den varme mælk i æggemassen, og sæt kasserollen på kogepladen og varm op under omrøring, indtil cremen har den rette konsistens.

En tanke om "Kagecreme"

  1. i den del af verden jeg kommer fra lavede man kagecreme med almindelig hvedemel i stedet for maizena,kogetiden forlænges selvfølgelig da cremen ellers ville komme til at smage af hvedemel.men de øvrige ingredienser som vanille æggeblommer,og sukker er det samme.i de mere fattige hjem brugte man vanillesukker i stedet for marv af vanillestang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *