Lemon curd

Lemon curd er en af de bedre britiske opfindelser, som selvfølgelig kan købes over alt i UK og i større butikker herhjemme (sommetider pÃ¥ tilbud i Netto). Men man kan ogsÃ¥ bare fabrikere den selv – det er ret nemt.

Den smørbare citroncreme bruges til scones, men den er også god til ristet franskbrød og som fyld i kager, tærter og fastelavnsboller.

1 portion

  • 3 æg
  • saften af 3 citroner
  • evt. 1 tsk fintrevet skal af usprøjtede citroner
  • 150 g sukker
  • 50 g smør (helst usaltet)

Lemon curd laves efter samme princip som hollandaisesauce, så det er vigtigt at holde koncentrationen om opgaven, da æggene ellers kan koagulere og efterlade klumper i cremen. Overvej om du vil have en helt glat creme, for så skal der ikke tilsættes reven citronskal. 

Pisk æg , sukker og citronsaft sammen i en tykbundet kasserolle og fortsat med at piske i 8-taller ved jævn varme, til blandingen tykner. Det tager omkring 10 minutter. Tilsæt til sidst smørret, skåret i små stykker.

Lemon curden kan holde sig omkring fem dage på køl, hvis den ikke bliver spist inden da.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *