Sofistikerede salater på Envy Lounge

4 stjernerEnvy Lounge, Brandts Passage 31, Odense C

Med Brandts Passage har Odense sat turbo på kulturen, og her finder man den lækkert indrettede Envy Lounge, der tiltrækker odenseanere med fingeren på pulsen.

Envy Lounge i OdenseKøkkenet ledes kyndigt af Martin Pilsmark, der har prøvet kræfter med flere prominente arbejdspladser og desuden deltager i konkurrencen om at blive årets kok 2010. Derfor kan man berettiget have høje forventninger til en caféfrokost, for her er maden ikke en hilsen fra halvfabrikata.

Envy har et yderst beskedent frokostkort, og det er første tegn på en god oplevelse. Den første lørdag i marts måned lægger vi vejen forbi Envy til frokost, og vi er ikke de eneste, der har fået den tanke. Loungen er fyldt med børnefamilier, kærestepar og venindepar, og vi må vente et øjeblik i baren, mens tjeneren rydder et bord til os.

Det overskuelige menukort byder på et par salater, burger, en fiskeret og et par enkelte desserter samt brunch. Vi vælger en salat med unghanebryst og en salat med laks og vagtelæg.

Der er højt til loftet i lokalet, og det har indflydelse på akustikken. En mor prøver at dæmpe sit barn, mens en venindetrio flere gange får rummet til at runge af latterbrøl om nattens eskapader. Det gør dog ikke oplevelsen dårlig. Det er rart at sidde i et lokale, der summer.

Salat med unghanebrystSalaterne kommer efter et godt kvarter, og køkkenet har med militant præcision annonceret, at unghanen har en stegetid på 16 minutter. På tallerkenen ligger et helt unghanebryst, der er skåret i tykke skiver. Dejligt og sjældent at få en unghanebryst, der er stegt korrekt og har bevaret saft og kraft.

Salaten består af blandede spædsalater, moden mango i tern, langtidsbagte tomater og saltmandler. Der er næsten for mange elementer, og måske kunne tomaterne undværes i vintermånederne. Ingredienserne er hver for sig, som de skal være, og salaten bliver da også spist op.

Laksesalaten skuffer en smule. Tatar af røget laks er rørt med creme fraiche 38 % og dild og omkranset af spædsalater med en kapersdressing. Alt er faktisk som det skal være. Men når en ret lokker med vagtelæg, så går jeg ud fra, at de er en del af retten og ikke blot garniture. På laksesalaten er to halve vagtelæg. Og de er tilmed blevet saltet i køkkenet, og det er ikke nødvendigt. Salaten var lækker, men det trækker ned, at der ikke var ofret mindst to hele vagtelæg. 

Til salaterne tømmer vi brødkurven. Envy Lounge bager selv sit brød, og kurven rummer et groft flûtes samt rugbrød.

Envy Lounge har et sikkert køkken, men en elendig hjemmeside. Hjemmesiden er besværet af, at det er noget nær umuligt at se, hvad Envy kan tilbyde, og den kan kun vanskeligt tilgåes fra netbooks eller en touchtelefon. Men så er der jo ikke andet at gøre, end at lægge vejen forbi Brandts Passage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *