Sprøde havregrynskager

Jeg har faktisk haft komplekser over havregrynskager, siden jeg engang i barndommen misforstod en bagerjomfru, og troede hun sagde “larvefodskager”, men de smager jo stadigvæk godt.

40 kager

  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 200 g havregryn
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker

Smelt smørret og rør havregrynene i. Lad det stå i ca. 10 minutter. Pisk æggene med brun farin og sukker. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og pisk det i. Vend til sidst smør og havregryn i dejen.

Brug en teske til at sætte dejen på en bageplade. Lav god afstand mellem kagerne, for de flyder meget ud. 1½ tsk dej pr. kage og 6 cm mellemrum.

Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne i kanten.

Kagerne kan spises, som de er, eller de kan lægges sammen med flødeskum eller chokoladecreme og serveres med lidt frisk frugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *