Ovnbagt hverdagshelt med spinat

Helt fra Ringkøbing Fjord, pralede fiskemand Storm i sin tilbuds-sms i morges. Det mÃ¥tte vi prøve, og salgstalen fra fiskemanden pÃ¥ Skibhustorvet viste sig at holde stik – helten (eller Coregonus lavaretus) var rigtig lækker.

Her er et bud på tilberedning af en helt simpel hverdagshelt med sundt tilbehør. Helten tilhører laksefamilien, men forskellige arter af hvide fisk kan bruges på samme måde.

2 personer

Fisken

  • 500 gram helt (eller spørg fiskemanden til rÃ¥ds)
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 pose frisk spinat
  • 1 squash
  • 1 lille løg
  • 1½ dl ærter
  • 1 spsk olivenolie
  • revet muskatnød

Gør fisken i stand eller få fiskemanden til det. Fjern de sidste rester af blod og fyld fisken med tynde citronskiver og dild. Læg et lag citronskiver oven på fisken og tilsæt salt og peber. Fordel olivenolien over fisken og pak den ind i sølvfolie.

Fisken placeres i en bradepande og sættes i ovnen, ca. 30 minutter ved 18o grader.

Skyl spinaten og skær squashen og løget i tern. Varm en wok eller sauterpande, hæld olivenolie i og tilsæt løg og squash og steg, indtil løgene er klare uden at tage farve. Tilsæt ærterne og spinaten og vend rundt, indtil spinaten klapper sammen. Krydr grøntsagerne med reven muskatnød, salt og peber.

Serveres med ris – velbekomme!

Tip:

Er der tale om en livsnyderhelt eller en weekendhelt: Overhæld fisken med hvidvin, inden den sendes i ovnen …

Share

2 tanker om "Ovnbagt hverdagshelt med spinat"

  1. Uhm, jeg elsker helt – den er bare sÃ¥ svær at fÃ¥ fat pÃ¥ her i Ã…rhus. Lækker mÃ¥de at lave den pÃ¥ 🙂

  2. Jeg synes ogsÃ¥ det er sjældent, at jeg har mulighed for at købe helt i Odense. Balladen er ogsÃ¥, at det er et navn, der er helt tosset at google efter, sÃ¥ jeg mÃ¥ nok høre fiskemanden ad, hvor længesæsonen for helt strækker sig …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *