Teboller til en efterårsdag

På en kold og våd efterårssøndag skal der efter min erfaring boller og varm chokolade til at holde livsmodet oppe. Det tager lige omkring en time at få friskbagte boller på bordet, så det er lige før, at det er hurtigere end at cykle til bageren.

12 boller

  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 dl vand eller mælk
  • 50 g gær
  • 600 g hvedemel
  • Kaffe, mælk eller pisket æg til at pensle bollerne med

Smelt smørret, tilsæt lunkent vand til det smeltede smør og rør gæren ud i den håndvarme blanding (gæren har det bedst omkring 30 grader). Rør sukker, salt og melet i dejen.

Lad dejen hæve i en halv time. Derefter former du 12 boller, og mens du sætter kaffe over efterhæver de i 15 minutter. Pensl bollerne med kaffe og bag dem i ca. et kvarter ved 200 grader. 

Hæld kaffen på termokande og dæk bord, så er bollerne færdige.

Tag bollerne ud og lad dem køle i få minutter og nyd dem, mens de er lune.

Share

3 tanker om "Teboller til en efterårsdag"

  1. Ã…h, der er ikke noget sÃ¥ lækkert som en god theboller med kardemomme i – serveret lune og med iskold smør 🙂

    Desværre rækker kræfterne ikke lige til bolle-bagning for tiden, selvom det er meget længe siden jeg sidst har bagt boller….

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Jeg må erklære mig enig med Birthe, bortset fra at jeg foretrækker at smørret har nået at blive lidt blødt, så det er nemt at smøre ud.
    Birthe fortæller at du skal med til madbloggertræffet, og jeg vil høre om jeg evt. kan køre med dig? Jeg kommer ogsÃ¥ fra Odense. Rigtig lækker blog i øvrigt ^_^. Jeg tror snart der skal bages theboller mmmm….

    Mange hilsner Frederikke
    Danser I Regnen

  3. Hej Frederikke.
    Jeg tror sagtens, at du kan køre med mig til bloggertræffet. Lad os snakkes ved, nÃ¥r vi nærmer os 🙂

    Mange hilsner
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *