Opdateret Frk. Jensen klar til nye generationer

Frøken Jensens Kogebog var den første kogebog, jeg stiftede bekendtskab med. Jeg fik den, da jeg blev student, og min veninde overrakte den med et smørret grin. På det tidspunkt havde jeg endnu ikke foden under eget køkkenbord, så Frk. Jensen var god at søge råd hos, når spørgsmålene var for pinlige at stille bofællerne.

Heldigvis lærte jeg ret hurtigt kogetiden på æg og havregrød, men flere af kogebogens sider har tydelige brugsspor.

Frk. Jensen var en sikker følgesvend til de klassiske danske retter, men jeg savnede i den grad inspiration til lidt mere krydret og mindre fed mad. Og det er der så kommet i den opdaterede version. Nanna Simonsen (bl.a. Emma gad – vi gider ikke og Smag på Danmark – min anmeldelse her) og Carina Malling Skronski har revideret Frk. Jensen, så hun fremstår klar til nye generationer.

Frøken Jensens Kogebog fremstår i det store hele stadig uden illustrationer, men det er i dette tilfælde ikke afgørende for oplevelsen af en klassiker. Den nyreviderede udgave er vokset i omfang, men jeg spår, at den stadig vil være blandt de foretrukne, når der skal vælges en grundkogebog.

Nanna Simonsen, Carina Malling Skronski og – bedre end nogensinde – Kristine Marie Jensen: Frøken Jensens Kogebog
Gyldendal, 2. udgave, 544 sider, kr. 299,95

Klik her for at købe bogen på Saxo.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *