And med granatæblesaft og valnødder

Jeg faldt over opskriften på and med granatæblesaft og valnødder i Det persiske Køkken, og straks fik jeg et billede på nethinden af en knaldpink hovedret.

Retten ender med at bliver karameliseret brun, så jeg tilsatte friske granatæblekerner for at få farve på retten. Egentligt lyder opskriften på granatæblepuré, men jeg købte en liter granatæblesaft af ren saft i stedet for, og det fungerede rigtigt fint.

Retten er en hovedret, men jeg synes, den vil fungere godt eller ligefrem bedre som en forret uden ris, for så træder de gode råvarer mere i karakter.

Hovedret til 2 personer eller forret til 4 personer
(inspireret af opskrift i Det persiske Køkken)

  • 2 andebryster pÃ¥ ca. 225 gram stykket
  • salt
  • peber
  • 1 lille løg
  • 3 dl grofthakkede valnødder
  • 7 dl granatæblesaft (100 % saft)
  • 1 granatæble
  • evt. 6 tsk sukker

Andebrysterne ridses og drysses med salt og peber og steges i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Imens opvarmes granatæblesaften i en tykbundet gryde sammen med fintsnittet løg og valnødder.

Når andebrysterne er stegt, befries de for skindet og lægges i gryden med saften. Lad andebrysterne simre i granatæblesaften, indtil saften bliver sirupsagtig. Smagen er syrlig, men hvis du hellere vil have den syrligt-sød, smages den til med sukker.

Imens pilles granatæblets kerner ud af hinderne. Hvis du skal bruge retten som hovedret, tilberedes tilbehøret, mens kødet simrer færdigt. Når saucen er indkogt, anrettes retten, og med rund hånd drysses granatæblekerner ud over retten.

Share

2 tanker om "And med granatæblesaft og valnødder"

  1. Hej Birthe.
    Jeg har købt den i Bazar Fyn, men jeg tror du kan finde den hos en god grønthandler. Ellers mÃ¥ du komme over og besøge mit blogland 🙂

    Mange hilsner
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *