Fristende invitation til det persiske køkken

Det persiske køkken virker tillokkende med retter, der har komplekse smagsnuancer af syrligt-sødt og krydret – kombineret med stærke farver.

Kogebogen Det persiske Køkken er en rigtig fin introduktion til denne regions madtraditioner, som jeg på forhånd kun har sparsomt, men positivt indtryk af.

Forfatteren Joseph Sinaki giver en grundig introduktion til de særlige råvarer, og han giver anbefalinger til, hvad ingredienserne kan erstattes med. Det øger kogebogens anvendelighed enormt, at råvarer, som de fleste har i skabene, kan erstatte de persiske ingredienser i en snæver vending.

Forfatteren har sine rødder i Teheran, og hans opskrifter bærer præg af at være fra den egn. Mit kendskab til det persiske køkken stammer fra en iransk flygtning, der introducerede mig for klipfisk med rosiner og vilde hvidløg.

Desværre er den iranske madkultur ikke særlig udbredt, selvom mange af retterne falder godt i dansk smag, hvor vi netop også bruger balancen mellem surt og sødt. Derfor er det dejligt med en god kogebog, som giver gode opskrifter, der også kan bruges på hverdage. Jeg har på fornemmelsen, at Det persiske Køkken er sådan en kogebog, som man lærer at kende og får et antal favoritter i, som man kan vende tilbage til gang på gang.

 Jeg har testet en af hovedretterne, and med granatæblepuré og valnødder.

Joseph Sinaki: Det Persiske Køkken
Forlaget Vandkunsten, 134 sider, kr. 269

Klik her for at købe bogen på Saxo.com

Share

2 tanker om "Fristende invitation til det persiske køkken"

  1. Min erfaring er ogsÃ¥ begrænset, men jeg tror vi skal holde øje med forlaget Vandkunsten. Det ser ud til, at de har nogle spændende kogebøger i støbeskeen 🙂

    Mange hilsner
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *