Gastronomi “On The Road”

Paul Cunningham, der driver restauranten The Paul i Tivoli, har skrevet det kulinariske manuskript til en road movie. Gennem tolv måneder følger kogebogen Paul Food de fire sæsoner på 25 forskellige destinationer og præsenterer 100 forskellige retter.

Michelinstjernekokken  har skrevet bogen med et humoristisk glimt i øjet. I indholdsfortegnelsen lokker Korsør med en opskrift på bøf med løg, og straks ryger mine tanker hen til Storebæltsfærger og vacuumpakket pensionistmad.

Men bøf med løg i Paul Cunninghams fortolkning er selvfølgelig en gedigen bøf med en dansk fortolkning af pesto med ramsløg. Paul Cunningham fortæller små anekdoter fra de forskellige destinationer. Der er ikke tale om underbyggede tekster, der giver en grundig indsigt i destinationerne, men snarere små introduktioner til opskrifterne. 

Opskrifterne er meget forskellige fra de simple retter som bøf med ramsløg til tidskrævende eller ekstravagante påfund som is med hvide trøfler. Og lad det være sagt med det samme – det er ikke en kogebog til nybegynderen, for mange ting er indforståede, men så må nye læsere søge hjælp i kogebogsbibliotekets grundbøger eller på nettet.

Billederne på de forskellige rejsemål har Paul Cunningham selv skudt, og i kombination med appetitvækkende billeder af de enkelte retter, så fremstår bogen helstøbt som en farverig opmuntring til at rejse ud og smage nye retter under fremmede himmelstrøg.

Jeg har plukket en ret ud af kogebogen fra Skotland, og jeg sender en tanke til Neil fra  Foyers ved foden af Loch Ness, der serverede skønne vildtretter for mig for et par år siden. Se Pauls opskrift her!

Paul Cunningham: Paul Food
Politikens Forlag, 288 sider, kr. 400

Klik her for at købe bogen på Saxo.com

En tanke om "Gastronomi “On The Road”"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *