Når fisk er det rene barnemad

Butler’s Choice har udgivet en kogebog med fiskeretter, der er målrettet børn.

Bag Butler’s Choice står Jacob Stokkebye, der er noget så eksotisk som  uddannet butler. Han har sat sig det mål, at de varer, han lægger navn til, er produceret under fair vilkår, og derfor er fisk og skaldyr certificeret, så man med god samvittighed kan spise tigerrejer, velvidende at der ikke har indgået børnearbejde, overfiskning eller miljøforurening i ligningen.

Butleren har også familie, og mon ikke det er her, han har hentet inspirationen til sin kogebog. Retterne er meget børnevenlige, og bogens opskrifter er baseret på pangasius og tigerrejer, mens vi selv må finde på retter til en lang række af de andre fisk, Butler har på programmet – fra sandartfilét til jomfruhummer og blåmuslinger.

Jeg har med succes afprøvet en af opskrifterne, som du også kan finde her.

Når man laver mad til børn, så er det en tommelfingerregel, at der ikke må være alt for mange ingredienser at forholde sig til –  efter min erfaring vil børn gerne have et måltid, de kan overskue, og så må der gerne være fedt og krudt til de hurtigtvoksende børn.

Det lever kogebogen også fint op til, men kogebogen har selvfølgelig fisken i fokus. Desværre er det ikke her, man skal søge efter opskrifter, der lokker flere grøntsager i børnene som en del af retterne eller som tilbehør.

Kogebogen rummer enkelte retter, der har afsæt i rejernes og fiskens oprindelseslande i Sydøstasien, og det kunne måske være her, at temaet for en ny kogebog skal findes.

For selvfølgelig kan tigerrejer bruges i både tarteletter og risotto, men min horisont bliver for alvor udvidet ved at høre, hvordan råvarerne bruges i deres oprindelsesland. Kogebogen koster kun 39 kr. og er et fund til prisen. Samtidig kan opskrifterne også findes på hjemmesiden.

Fair fisk fra Butler’s Choice – Også for børn
39 kr. inkl. forklæde sælges bl.a. i Fakta

2 tanker om "Når fisk er det rene barnemad"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *