Suveræne salathoveder præsenterer simremad

Suveræn Simremad er den 11. bog i Suveræne-serien, som tilsammen står i mere end 900.000 bogreoler. Tina Scheftelowitz og Sonja Bock har sammen fundet opskriften på at skaffe grøntsager og salaten adgang til spisebordet.

I Suveræn Simremad følger opskrifterne de to salathoveders sædvanlige fremgangsmåde: Farver, smag og fylde.

Bogens opskrifter er inddelt efter sæsoner, og ydermere er opskrifterne inddelt, så man kan vælge en turbogryde eller en turbobradepande, der tager 45 minutter at tilberede.

Det betyder, at man faktisk kan få simremad på en hverdag, hvis man vel at mærke har købt ind på forhånd. Retterne kræver indimellem ingredienser, der ikke lige fås i supermarkedet, og så skal turen også lægges omkring den arabiske grønthandler.

Jeg har ikke en finger at sætte på opskrifterne, der er skåret efter den kendte model. Formen synes jeg til gengæld er blevet for plat. Jeg holder meget af at bruge humoren som virkemiddel, men “grydegangster” og “bradepandebitch” bliver søgt. Jeg har svært ved at se humoren, når et andebryst skal føles som en 40-årig kvindes veltrænede numse for at være nok (hvor finder jeg en 40-årig veltrænet numse til sammenligning?).

Det virker desperat. Som om 40-årige kvinder krampagtigt forsøger at fastholde deres ungdom. På den pinlige måde. Jeg synes faktisk, at det burde være tilstrækkeligt at skrive en rigtig god kogebog, garnere den med mundvandsfremkaldende billeder og lækkert layout. Hvis du kan se ud over disse indfald, så er Suveræn Simremad en fin kogebog i stil med seriens øvrige kogebøger, og hvis du har et hul i din samling, er bogen et godt januarkøb.

Suveræn Simremad fra ovn til gryde
Sonja Bock og Tina Scheftelowitz
Politikens Forlag, 240 sider, 250 kr.

Klik her for at se bogen på Saxo.com

En tanke om "Suveræne salathoveder præsenterer simremad"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *