I kølvandet på en succes

Det er dagen derpå efter den danske sejr i Bocuse d’Or. Og nu skal det danske fødevareerhverv udnytte, at Danmark har verdens bedste kok og verdens bedste restaurant.

Claus Meyer mener, at Danmark får en enestående chance for at omlægge produktion af bulkvarer til andre typer fødevarer, der vil gøre Danmark til et attraktivt mål for gastro-turisme.

Landbrug & Fødevarer er naturligvis også begejstrede for hæderen.

– Vi har verdens bedste restaurant, verdens bedste fødevarer og nu også verdens bedste kok. Det giver os en fantastisk mulighed for at brande Danmark som et gastronomisk verdenscentrum, og på den måde skabe opmærksomhed om danske fødevarer og Danmark som et oplagt gastronomisk rejsemål, siger direktør i erhvervsorganisationen Claus Søgaard Richter i FoodCulture.

Jeg ved da godt, at dansk landbrug er i stand til at frembringe forrygende fødevarer. Men jeg bliver alligevel lidt indestængt, når jeg så ikke kan få fat på de fødevarer. Måske fordi vi eksporterer det bedste? Jeg håber ikke, at hverken forbrugere, fødevareproducenter eller detailleddet hviler på laurbærrene, men i stedet sætter en ny dagsorden, hvor den nyvundne verdensklasse omsættes til bedre fødevarer til alle.

Selv om landbruget producerer, hvad forbrugerne efterspørger, så har landbruget dog også indflydelse på, at der overhovedet findes et produkt, som “kylling i lage”. Detailhandlen kan åbne for, at mindre producenter får deres varer på hylderne i de supermarkeder, der ligger i deres lokalområde. Og vi forbrugere kan forlange bedre fødevarer – vi ved, at I kan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *