Lækker surprise på The Room


The Room, Brandts Passage 6-8, Odense C

Hosni Mubarak trak sig som præsident i Egypten, og Henriette Kjærs mand blev varetægtsfængslet for bedrageri. Det havde været lidt af en fredag, så vi overlod madlavningen til en af byens caféer, The Room, der slår sig op på et enkelt køkken med et vist anslag af ambitioner – og som i weekenden omdannes til natklub med cocktails og DJ’s.

Det sidste nåede vi ikke til denne aften, men vi afprøvede til gengæld køkkenets flagskib, Surprise Menuen på tre retter, der skifter fra uge til uge efter kokkens humør.

Surprisen er ikke større, end at vi kunne ringe på forhånd og sikre os, at kokkens humør var rimeligvist i sync med vores appetit på denne fredag aften i februar. Det var den, og vi bestilte bord, hvilket viste sig at være en god idé.

The Room ligger i Brandts Passage i smeltedigelen af caféer og diskoteket Australian Bar, og betjeningen her i kvarteret kan være middelmådig. Derfor blev vi overraskede over den ualmindeligt veloplagte betjening, som tjenerne på The Room leverede. Et klart plus for hele aftenen.

Forretten var rejecocktail, og selvom klassikeren af navn rimer vel meget på 1980’erne, var dette kokkens opdaterede udgave med molekylærgastronomisk indslag i form af persillekaviar, hjemmelavet Thousand Island og friske bladsalater. Dertil lunt brød, og lad os bare sige det, som det er: Rejecocktails blev ikke populære uden grund, og denne opdaterede udgave holdt 100 pct.

Retten blev serveret uden ventetid af betydning, og både køkken og tjenere lod til at have masser af overskud på denne aften, hvor omdannelsen til natklub lå lige om hjørnet. Hurtigt fik vi hovedretten, som var lidt af et herremåltid: okseroulade af hakket oksekød og bacon, sellerimos, hjemmelavet løgkompot og agurkesalat samt kartoffelchips som prikken over i’et. Kødet smagte friskt og lækkert, og retten passede fint til den Erdinger Dunkel, jeg havde valgt som ledsager.

Menuen blev afrundet af kokkens egen trefarvede is, der blev serveret som en tynd skive på en stor, oval tallerken. Isen var pyntet med lidt friskskåren frugt og en lille serveringsske med jordbærcoulis. Enkelt og velsmagende, og en dessert, der fint afrundede en udmærket caféoplevelse.

The Room har burgere, nachos og alt det andet caféstads på kortet, men Surprise Menuen er kokkens lille frirum til at eksperimentere med detaljerne og hæve niveauet mere end et par grader. Denne aften var der bestemt ingen ubehagelige overraskelser.

Prisen er 298 kr. for tre retter, og det er en skarp pris her i kvarteret. Drikkevarerne er rimelige, 25-50 kr. for en fadøl, 50 kr. for en stor specialøl, og der er et meget overskueligt vinkort, hvor et enkelt glas serveres for blot 48 kr. Postevand er gratis.

Heinzes Kogebog udnyttede en Sweetdeal og spiste til halv pris, og det var klart månedens røverkøb.

En tanke om "Lækker surprise på The Room"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *