Hjemmelavet shawarma

Jeg holder meget af kebab og shawarma, men efterhånden er det svært at finde et sted, hvor man ikke bare får “frikadelle på pind”, men reelt kød.

Heldigvis kan man selv lave shawarma. Hvis du ikke ligger inde med krydderierne, så kan du evt. købe et blandingskrydderi – det sælger mange halalslagtere.

Her i Odense er jeg så heldig at have en bazar lige om hjørnet. Bageren sælger de arabiske fladbrød, og jeg fik mig en god snak med den libanesiske slagter, der anbefalede mig flanksteak og uden beregning skar kødet ud for mig.

4 personer

 • 600-700 g mørt lamme- eller oksekød i strimler.

Køb fx flanksteak og skær det selv og undgå wokstrimler o.lign, der er skåret på forhånd. Andre udskæringer af oksekød kan selvfølgelig også bruges, fx alle typer bøf (tyndsteg, tyksteg, højreb), culotte og inderlår, men flanksteak er fint og billigst. Hvis du hellere vil have lam, så vælg kølle, koteletter, hals/nakke eller culotte. 

Krydderiblanding af:

 • 1 ½ tsk allehånde
 • ½ tsk sort peber
 • ½ tsk koriander
 • ½ tsk kryddernelliker
 • 1 tsk paprika
 • 2 tsk salt
 • 2 fed hvidløg
 • ½ finthakket løg
 • 2 spsk olie

Tilbehør

 • Pitabrød eller arabiske fladbrød/dürüm
 • yoghurtdressing (græsk yoghurt, citronsaft, ½ fed hvidlløg, salt og peber), harissa og evt. tzatziki
 • fintsnittet salat (iceberg/romaine), tomatskiver, agurkeskiver, evt. fintsnittet løg, sumak og hakket bredbladet persille

Bland krydderiblandingen. Hvis du bruger hele krydderier, så skal de i morteren eller knuses i en kværn, og hvis du bruger malede/stødte krydderier, så skal du måske bruge lidt ekstra – hvis de ikke er helt friske, så har de sikkert tabt lidt af deres styrke.

Skær kødet i fine strimler, hvis din slagter ikke har gjort det for dig. Bland kødet med krydderierne og lad det trække i minimum en time.

Imens kan du gøre tilbehøret klar. Det er selvfølgelig oplagt at spise shawarmaen i en rulle, men du kan også servere kebabkødet med ris og salat.

Når kødet er marineret, varmer du en stegepande eller tykbundet gryde op. Kødet smides på den varme pande, og hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte lidt ekstra olie. Det tager 5-10 minutter at stege kødet afhængigt af pandens/grydens størrelse.

Hvis du vil have en rulle eller et pitabrød, så starter du med fintsnittet salat, derefter kød, dressing, agurkeskiver, tomatskiver og så kan du toppe med lidt fintstrimlet løg blandet med hakket persille og det syrligt-søde krydderi sumak. Hvis du kender begrænsningens kunst, så kan du folde rullen sammen, så den kan spises med én hånd, ellers er det heldigt, at du er hjemme og kan bruge kniv og gaffel.

4 tanker om "Hjemmelavet shawarma"

 1. På Arla’s hjemmeside kan man finde en fantastisk opskrift på Dürümbrød. De er super nemme og særdeles velsmagende og bløde. Og så er det muligt lige hurtigt at bage dem, mens gæsterne sidder og hygger i baggrunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *