Pomerans-appelsinmarmelade

Pomeranser er de krøllede appelsiner, der har en ganske kort sæson fra januar til slutningen af februar. Pomeranser er bitre og har ikke ret meget frugtkød, og de er mest velegnede til at sylte. Faktisk kendte jeg kun den syltede pomerans, men i bazaren havde de pomerans, og så måtte jeg prøve at sylte dem.

Jeg endte med at kombinere et par opskrifter, og jeg synes, resultatet blev ret vellykket – en blanding med bitter orange og mere frisk appelsinmarmelade.

6 store glas

 • 6 pomerans
 • 3 store appelsiner
 • 1 liter vand
 • 1½ kg rørsukker
 • 3 tsk vanille/kornene af 1 stang vanille
 • ½ brev rød melatin/10 g citronsyre

Del pomeranserne i kvarte. Skær frugtkødet fra, og befri det for de hvide hinder og kerner. Fjern så meget af det hvide fra skrællen som muligt. Skær resten af skrællen meget tyndt.

Fjern skallen fra appelsinerne og skær frugtkødet i mindre stykker. Hæld hele molevitten i en gryde og hæld en liter vand over, og lad det trække natten over.

Tag halvdelen fra og blend det med en stavblender. Sæt gryden på komfuret og lad marmeladen koge i ca. 20 minutter. Tilsæt den blendede frugt og lad det komme i kog, inden du tilsætter sukker og vanille.

Smag marmeladen til, inden du tilsætter melatin eller citronsyre efter pakkens anvisning (rød melatin blandes med lidt sukker, citronsyre opløses i lidt kogende vand).

Lad marmeladen køle af i gryden. Hvis den er blevet for stiv, kan du tilsætte lidt kogende vand.

Skyl gerne glassene i atamon, og opbevar marmeladen tørt og køligt (ikke nødvendigvis i køleskabet, men måske i bunden af klædeskabet).

Marmeladen er dejlig til morgenbordet, og når påsken rammer om lidt, så har du en farveafstemt værtindegave.

2 tanker om "Pomerans-appelsinmarmelade"

 1. Hold da op hvor ser de fyldte glas dejlige ud! 🙂

  Jeg havde håbet på at få leget med pomerans denne vinter, men jeg faldt desværre ikke over dem, mens tid var.

 2. tak for en opskrift som er indbydende , overkommelig at fremstille og enkel i sin tilgang . Har lige smagt på det som ligger i gryden og smagen er fremragende jeg lagde 2 kanel stænger ,1 cedre citron i, nu skal marmeladen afkøles den bliver nok lidt for flydende men skidt ..
  tak for en ydtryksfuld lækker pomerans marmelade med smag .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *