Pâté de campagne

Der findes et hav af opskrifter på den klassiske franske landpâté – pâté de campagne, og en del opskrifter har utroligt mange ingredienser.

Denne opskrift har jeg fra min franske bonusmor, så ophavet er i orden, og pâtéen er rigtigt god. Så er den samtidig så enkel at lave, at man næsten bør skamme sig over at købe kedelige patêer i supermarkedet, når man selv kan opnå så godt et resultat, der oven i købet er fryseegnet.

1 pâte (passer i en lille sandkageform, hvis du ikke har en keramikform)

  • 300 g grofthakket svinekød – ikke for fedt
  • 1 hakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 persillestilk
  • 150 g kyllingelever – eller 5 smukke andelevere
  • 2 æg
  • 1 stort glas cognac eller armanac
  • 2-2½ tsk quatre épices (stødte nelliker, peber, muskat og ingefær)
  • salt
  • spæk til formen

Lad leveren marinere i cognac/armanac i mindst en halv time, mens du gør de andre ingredienser klar.

Rør farsen med æg, tilsæt hakket persille, fintsnittet/presset hvidløg og løg. Blandingen krydres med quatre épices og salt. Vent med at røre leveren i blandingen, til formen er klar.

Varm ovnen op til 175 grader.

Hvis du bruger en sandkageform, så kan du fore den med bagepapir, så det er lettere at få pâtéen ud. Du kan bruge spæk i tynde skiver til at fore hele formen med, eller du kan nøjes med at bruge spæk oven på pâtéen – det er smag og behag.

Rør leveren i farsblandingen og fordel den i formen. Dæk med spæk (utilsigtet rim!).

Bag pâtéen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Prik med en kødnål – pâtéen er klar, når der ikke er rød kødsaft.

Pâtéen serveres helt enkelt med en syltet agurk og et godt stykke brød eller evt. en god salat.

7 tanker om "Pâté de campagne"

  1. Øj, den lyder fantastisk, Anne. Hvorfor hedder den “de champagne”, når der ikke er champagne i? Er det fordi den stammer fra Champagne distriktet?. Ja, det er måsket et dumt spørgsmål. Jeg har været i Frankrig et utal af gange, men ved tilsyneladende ikke dette 🙂

  2. Hej Camilla.
    Det er slet ikke noget tosset spørgsmål, men det er en landpâté, og det hedder campagne, så selv om der næsten staves som champagne, så er det ikke helt det samme 🙂

    Kh.
    Anne

  3. Godt med lidt utilsigtet rim 🙂 Patéen ser dejlig ud… ved du egentligt hvorfor leveren først skal i når formen er klar?
    mange hilsener
    Kim

  4. Ha ha Anne, hvad hjertet er fuldt af…. 🙂 Champagne >< Campagne 😀

  5. På billedet ser det ud som om leveren lægges hel ned i “patedejen” findeles inden – er det korrekt?
    “Quatre épices” – kan man købe det hvor det er blandet? Hvor?

    Tak på forhånd
    Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *