Rådyrkølle med skovbær, chokolade og whisky

Mørt, smagfuldt og lidt ud over det sædvanlige. Kombinationen lyder så underlig, at det i sig selv måske kan friste.

4 personer

  • 1 udbenet dyrekølle på ca. 700 g
  • 2 glas rødvin
  • 1 glas whisky
  • 1 fintsnittet løg
  • 1 tsk timian
  • ½ liter bouillon
  • 150 g skovbærblanding
  • 40 g mørk chokolade
  • 25 g smør

Brun dyrekøllen i smørret, giv et gavmildt drys salt og peber. Tilsæt løget, og lad det blive klart – det skal ikke tage farve.

Hæld to glas rødvin, timian og bouillon ved dyrekøllen og lad den simre ved jævn varme under låg i ca. 1½ time. Nu er væsken reduceret, og dyrekøllen er snart klar til servering.

Sæt tilbehøret i gang – det kan fx være spätzle, kartoffelmos eller kogte hvedekerner og en grøn salat.

Tilsæt skovbærrene til saucen og fjern evt. jordbærrene, hvis du synes, de er for store. Tilsæt whisky og chokoladen umiddelbart inden, du serverer retten, og smag om der er behov for lidt salt, peber eller ekstra timian.

Tip: Hvis du vil lave dyrekøllen i forvejen, så sætter du den på køl, når den har simret i bouillonen og rødvinen. Inden du skal bruge dyrekøllen, varmer du kødet op i bouillonen, tilsætter skovbær, whisky og chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *