Falafel

Falafler er en af de mest fantastiske vegetarretter. Desværre har jeg det lidt svært med mad, der er stegt i rigelig olie, men jeg lukker øjnene og gør det, fordi resultatet bliver så godt.

3-4 personer

  • 200 g kikærter
  • 1 løg
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt koriander
  • ½ chili
  • salt & sort peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. falafelkrydderi (du kan ogsÃ¥ blande dit eget af stødt koriander og spidskommen, kanel, allehÃ¥nde og muskat)
  • 1 tsk natron
  • 15 g sesamfrø
  • majsolie efter behov

Kikærterne udblødes i rigeligt vand i 12 timer eller natten over. Skyl dem og sortér evt. dårlige ærter fra, inden de blendes med løg, persille, koriander, chili, salt, peber, spidskommen og evt. falafelkrydderi. Tilsæt natron og ælt massen igennem. Lad den hvile ½ time.

Varm olien op i en tykbundet gryde. Der skal bruges rigelig olie, og den skal varmes op til ca. 170 grader. Form falaflerne i hånden, hvis du ikke har en falafelform (den kan købes for ca. 25 kr. hos arabiske grønthandlere/købmænd og i Bazar Fyn).

Hæld sesamfrøene på en tallerken og tril falaflen i sesam, inden du steger den i ca. 3 minutter, indtil de er gyldne.

Falafler serveres med salat, varmt brød – evt. pitabrød og arabisk dressing (yoghurt med hvidløg og mynte) eller tahinedressing (yoghurt blandet med sesampastaen tahine tilsmagt med citronsaft) og lidt chili.

Share

4 tanker om "Falafel"

  1. Dine falafler lyder virkelig gode. Det er også spændende at se de mange andre grøntsagsretter, du har.
    Verden trænger til at blive grønnere!
    Kh
    Kirsten

  2. Hej Anne

    Tak for opskriften Рjeg fik lavet falafler til den helt store guldmedajle ig̴r.
    Droppede koriander og sesamfrø (jeg har fået et problem med koriander efter jeg har været i Ecuador, hvor det nærmest er hovedingrediens i alt), men de blev stadig super!

    Julie (:

  3. Hej Kirsten.
    Tak for rosen – jeg synes ellers ikke helt, at grøntsagerne fylder det de skal pÃ¥ bloggen. Men sÃ¥ er det jo godt, at jeg kan hente inspiration hos dig.

    God weekend.

    Kh.
    Anne

  4. Hej Julie.
    Det var godt, at det lykkedes tilsidst. Jeg fik ogsÃ¥ falafler i gÃ¥r – med koriander. Men jeg kan sagtens forestille mig, at man kan blive rigtigt træt af det. Ecuador lyder spændende – det hÃ¥ber jeg, at jeg kan høre mere om pÃ¥ et tidspunkt.

    Kh.
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *