Hjemmelavet kærnemælkskoldskÃ¥l – helt enkelt

Når foråret melder sig, så sætter mejerierne produktionen af koldskål i vejret. I år ærgrer jeg mig. Hirtshals Mejeri havde en rigtig god koldskål i sortimentet, men Arla opkøbte mejeriet, og fra 1. april var det endegyldigt slut med deres gode koldskål.

Heldigvis kan man selv lave en koldskål, der er er fyldig og rund i smagen med det rette pift af citron og vanille.

4 personer

  • 1 liter kærnemælk
  • 2 pasteuriserede æg/ 4 pasteuriserede æggeblommer
  • ca. 1 dl sukker
  • saft af 1 citron (hvis den er økologisk, kan du rive skallen fint og bruge den ogsÃ¥)
  • evt. 2 dl yoghurt naturel, ymer eller lign. -  det giver en mere fyldig koldskÃ¥l, og du kan godt bruge lidt mere, hvis du kan lide den endnu tykkere
  • 2-3 tsk vanillesukker

Pisk æggeblommerne med sukker. Pisk yoghurt naturel i og rør derefter kærnemælken i. Tilsmag med citronsaft og -skal samt vanillesukker. Lad koldskålen stå i køleskabet i en times tid, inden den serveres.

KoldskÃ¥len kan serveres med kammerjunker, crunch (fx. lidt müsli eller branflakes) eller frisk frugt – nÃ¥r sæsonen kommer smager jordbær fantastisk.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *