Godt mæt på Mamma’s

Mamma’s Pizzeria, Klaregade 4, Odense C

I mange år er jeg bare gået forbi Mamma’s i Klaregade, fordi restauranten udefra ser temmelig dyster ud. Men om foråret begynder udeserveringen, og denne gang lokkede tallerkenerne hos de spisende os, fordi det hele så gedigent italiensk ud.

Inde i restauranten er duften god, og lokalet er indrettet, som en italiensk restaurant blev indrettet for år tilbage – halvtag i tegl og lav belysning. Vi fik hurtigt anvist et bord af en smilende tjener, og vi valgte straks menukortets mulighed for at dele en pizza og en portion pasta, så vi hver kunne få half & half.

Valget faldt på pizza romagna med parmaskinke, friskhøvlet parmesan og rucolasalat samt penne al ragu, der består af den italienske salsiccia-pølse, parmaskinke, hvidvin, løg og en anelse fløde.

Restauranten var stuvende fuld, og jeg kunne ikke undgå at tænke på, hvor lang tid vi skulle vente på maden. Men Mamma’s har ikke drevet restaurant siden 1976 for ingenting – efter 15 minutter stod vores frokost foran os.

Det er alletiders idé at lade kunderne få half & half i stedet for at række mundfulde over bordet til hinanden. Desuden var det lykkedes at få maden anrettet, så det tog sig lækkert ud og ikke flød sammen. Og smagen var som den skulle være – klassisk italiensk, når det er bedst. Og trods portionernes store størrelse levnede vi ikke en krumme – til gengæld sprang vi aftensmaden over …

Mamma’s er et fint sted, når sulten skal stilles, og restauranten er indrettet, så den kan tage imod selskaber, når kolleger mødes om et måltid eller børnefamilien skal have barnevognen med indenfor.

Hvis du gerne vil nyde den danske sommer og ikke kan få plads ved et af de få borde, der er udenfor, så kan du gå to husnumre længere hen ad gaden til Mamma’s Deli og tage en sandwich med hjem i haven. Udvalget er stort, og en ½ foccacia stiller fint en almindelig frokostsult.

Endeligt har Mamma’s også en butik med delikatesser, hvor du kan bestille buffeter eller bare købe charcuterie, oste, pasta og vin med hjem til et godt måltid. Alle tre butikker ligger forbundet i Klaregade, men Delikatessebutikken har direkte indgang fra Pogestræde.

6 tanker om "Godt mæt på Mamma’s"

 1. Jeg bor langt fra Odense, og har kun smagt sandwich fra Mamma’s et par gange – men hold op hvor er de fantastiske! Kan jeg få dig til at sende et par stykker med posten? 😉

 2. Det er min yndlingsrestaurant! Det er god mad, rigeligt af det og til en rimelig pris. Og som du skriver, så er det til at have børn med – vores søn er lige så glad for at komme der som vi andre er 🙂

 3. Ja, det er egentligt utroligt, at jeg ikke har opdaget Mamma’s før – måske fordi det ofte ser ud til, at der er fuldt hus 🙂

  God påske
  Anne

 4. Du kan få en tur den 6. – jeg havde faktisk tænkt, at vi skulle have deres sandwiches til frokost 🙂

  Kh.
  Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *