Hindbærsnitter til særlige behov

Der er noget, jeg har glemt at fortælle – der er en arving på vej, og den lille krudtugle har længe krævet hindbærsnitter. Det har ført mig til mange bagere, men det er ikke lykkedes mig at finde hindbærsnitter så gode, som dem Thomas Pasfall (fra Munkebo Kro) lavede, da han drev bageri i Ullerslev.

Jeg tror ikke jagten på den perfekte hindbæsnitte stopper foreløbigt, men jeg har puslet en opskrift sammen, der i hvert fald er væsentligt bedre end bagerhindbærsnitter, der smager af marmelade fra den blå spand og mørdej med margarine.

Opskriften giver ca. 16 hindbærsnitter i almindelig størrelse

  • 300 g hvedemel
  • 1 ½ knivspids bagepulver
  • 75 g fintmalede smuttede mandler/mandelmel (Du kan også bare bruge mere hvedemel – så bliver snitterne også lidt sprødere)
  • 250 g blødt smør
  • 3 æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • mel til udrulning
  • 4-6 spsk god hindbærmarmelade

Glasur:

  • ca. 150-200 g flormelis
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 2-3 spsk vand
  • frysetørrede hindbær eller krymmel til pynt

Bland mel, bagepulver og mandelmel. Rør det bløde smør i, ælt æggeblommerne og flormelisen i. Saml dejen hurtigt og pak den ind i plastfilm. Dejen er temmelig blød, men den bliver mere medgørlig efter to timer i køleskabet – og den kan selvfølgelig sagtens tåle en overnatning i køleskabet, hvis du har brug for at dele processen op i to.

Dejen er stadig fedtet efter afkøling, så jeg rullede den ud mellem to stykker bagepapir, så er det også lettere at finde størrelsen, der passer på bagepladen. Drys lidt mel på et stykke bagepapir. Tag halvdelen af dejen og klem den lidt ud på papiret. Læg et stykke bagepapir over dejen og fat kagerullen. Dejen skal være ca. 3 mm tyk, og det er let at rulle den rektangulært ud, så du kan få to rækker hindbærsnitter. Tag den første dej-plade og læg den på bagepladen. Smør hindbærmarmelade på dejen i et jævnt og tyndt lag, men stop ca. 1 cm fra kanten.

Gentag udrulningen med den sidste halvdel af dejen. Drys dejen med lidt mel og brug gerne kagerullen som styrepind, når du skal vippe dejpladen over på bagepladen. Klem de to dejstykker sammen og prik let med en gaffel, så hele herligheden ikke bobler op som et månelandskab, når den kommer i ovnen.

Sæt kagen i en 180° varm ovn og bag den i ca. 15 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.

Rør en glasur af flormelis, vand og citronsaft. Smør kagen med glasuren, mens den stadig er lun, og drys evt. med frysetørrede hindbær, krymmel, eller nyd snitterne som de er. Skær de ujævne kanter af og skær kagen ud i snitter – formen bestemmer du.

Lad hindbærsnitterne køle af, før de serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *