Hjemmelavet iste – let, lækkert og sundt

Jeg kan godt lide iste. Altså ikke de forskellige sukkersøde varianter, der ikke har meget med te at gøre, men rigtig iste. Til gengæld har jeg kun prøvet at lave det selv nogle få gange. Måske har du allerede knækket koden og tænker, at det er lige lidt nok til en opskrift, men jeg var fx ikke klar over, at man skal bruge koldt vand. D et fandt jeg ud af i en fransk tebutik, hvor jeg fik en smagsprøve på en rigtig dejlig iste og en opskrift.

Mange slags te kan bruges, men jeg synes, at te med let frugt- eller blomstersmag er meget velegnede, men vælg en te, du synes godt om. Forrest på billedet kan du se iste lavet på Roiboos og bagerst iste på æble-tranebærte.

Hvis du laver en kande iste, så skal du bruge teblade/tebreve i samme mængde, som du ville bruge til en kande varm te.

Fyld kanden med koldt vand. Hæld tebreve/teæg/tefilter i og lad teen trække. Hvis du bruger en te, der bliver bitter af at trække, så skal den maks. have en time – prøv dig frem og smag undervejs. Hvis du bruger en te, der ikke bliver bitter, så skal den have op til tre timer. Når trækketiden er ovre, så fisk teen op og sæt kanden på køl. Isteen er drikkeklar, men du kan selvfølgelige tilsætte frisk citron, mynteblade eller citronmelisse, hvis du har lyst til at give den et twist.

Iste er en både læskende og sund sommerdrik, men hold Nestea udenfor!

En tanke om "Hjemmelavet iste – let, lækkert og sundt"

  1. af alle de sunde urter man kan lave te af har jeg valgt at drikke grøn te om aftenen og for ikke at få stress over også at ville drikke citronmelisse te, ja så har vi valgt at drikke det som iste til aftensmaden, det er bare godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *