Kanelbullar – kanelsnegle med lidt ekstra guf

Jeg er gået i gang med barselsbageriet. Alle fortæller, at det er en god idé at have lidt i fryseren til uventede gæster og til dage, der følger nætter uden søvn. Indtil videre følger jeg alle rådene, selv om jeg har instrueret den kommende barnefader i, at jeg skal have serveret lidt grøntsagsstave, når gæsterne får kage. Ellers kommer jeg jo til at amme, til han bliver tre!

I mine overvejelser efter lette og lækre kager, kom jeg til at tænke på svenske kanelbullar. De har den fordel, at de serveres i forme, og efter min mening skal der ikke glasur på – i mange sammenhænge er det også dejligt nemt, at kagerne kan serveres, som de er, og samtidig er lette at håndtere enkeltvis:

35 kanelbullar

 • 35 papirmuffinsforme
 • 50 g gær
 • ½ liter mælk
 • 100 g smør
 • ½ tsk salt
 • 3 tsk kardemomme
 • 1 kg hvedemel

Fyld

 • 100 g smør
 • 1½ dl sukker
 • 1½ dl blendede mandler/mandelmel
 • 3-4 spsk kanel

Pensling

 • 1 sammen pisket æg til pensling

Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde. Rør gæren ud i det smeltede smør og mælken (hvis du blander køleskabskold mælk og smeltet smør, så er temperaturen perfekt til at opløse gæren).

Tilsæt mel (hold lidt tilbage til at rulle dejen ud), kardemomme og salt og saml dejen. Lad den hæve i 60 minutter et lunt sted, eller indtil den har dobbelt størrelse. (Hvis du har travlt, så går 45 minutter også an, men så kan dejen have en let smag af gær).

Mens dejen hæver, kan du lave fyldet: Rør det bløde smør med sukker og kanel og tilsæt de blendede mandler eller mandelmel, hvis du har det. Jeg smuttede ikke mandlerne, inden jeg blendede dem, og jeg kørte dem heller ikke helt fint, men det er et spørgsmål om temperament og smag.

Når dejen er hævet, så drysser du bordet med mel og ruller dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Ovenpå dejpladen fordeles fyldet, som smøres på med let hånd, så det dækker jævnt. Undlad at smøre fyld på de sidste 2-3 cm, som du kan folde ind under kanelbullaen, så det hele ikke ender i et smadderværk af mandelremonce.

Tænd ovnen på 200 grader, mens du former kanelbullarne.

Når du har fordelt fyldet, så triller du dejen sammen til en pølse – tril først fra den ene ende og så til den anden, indtil du har én lang pølse. Skær pølsen i skiver på 1-1,5 cm. Tag enden uden remonce og buk ind under kanelbullaen og klem den lidt flad, inden du arrangerer den i muffinsformen.

Kanelbullarne pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 15 minutter ved 180 grader. Kagerne er fryseegnede, hvis der ikke er nogen, der forgriber sig på dem, inden de kommer så langt.

2 tanker om "Kanelbullar – kanelsnegle med lidt ekstra guf"

 1. 1,5 mandel, det var ikke meget 😉

  De lyder godt nok lækre og Jeg tvivler på at de vil nå fryseren her.

 2. Hej Britta.
  Nej, det var da lige nærigt nok – tak for dit opmærksomme øje – jeg har straks rettet til 1,5 dl mandler 🙂

  Mange hilsner
  Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *