Oksekøds-wok – inspiration til restemad

Hvad gør man, når man har lyst til noget særligt, men ikke har ingredienserne i køkken- og køleskab? Man må få det bedste ud af det, man har.

Da Stop Spild Af Mad inviterede til at sende opskrifter ind, faldt det sammen med, at jeg havde lyst til oksekød i kokos-karry. Desværre havde jeg ingen kokosmælk, og grøntsagsskuffen var også et trist syn. Alligevel kom der god mad på bordet denne dag. Og det var ikke take away, vi satte tænderne i.

Oksekød i karry med sprøde æbler og ristet kokos

4 personer

  • 300 g oksekød i strimler (fersk kød eller tilberedt kød)
  • 3 porrer
  • 3 gulerødder
  • andre grøntsager, hvis du har (fx broccoli, hvidkÃ¥l eller lign.)
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • en sjat piskefløde

Æbler med ristet kokos

  • 2 æbler skÃ¥ret i tynde bÃ¥de
  • 3 spsk kokosmel

Gør grøntsagerne i stand. Porrer, der ser halvvisne ud, befries for de yderste lag, så du når ind til det spiselige. Vask porrerne og skær dem i tynde skiver.

Vask de øvrige grøntsager og skær dem i mundrette stykker. Hæld olie i wokken og tilsæt karryen. Hæld porrerne i wokken og tilsæt en god sjat vand, sÃ¥ porrerne kan simre møre og søde. NÃ¥r vandet er fordampet tilsættes kødet, hvis det er fersk – fx wokstrimler. Hvis kødet er rester af en tilberedt steg, skærer du kødet i strimler og venter med at tilsætte det til sidst. 

Tilsæt de grøntsager, der gerne mÃ¥ have “bid”, fx gulerødder. Retten rundes af med en sjat piskefløde og smages til.

I min fryser har jeg altid rester af piskefløde frosset i isterningebakker, og sådan et par terninger løfter en ret på rekordfart. Jeg brugte tre terninger.

Rist kokosmelet på en tør pande til det er gyldent. Æblerne skæres i tynde både, vendes med det ristede kokosmel og serveres til wokretten sammen med ris.

Share

4 tanker om "Oksekøds-wok – inspiration til restemad"

  1. Hold op det ser super lækkert ud, det skal snart prøves.
    Ja, og sÃ¥ er det rigtig godt med de tips du kommer med, bla det med fløde isterninger 🙂
    Tak for en god blog!!
    Pia

  2. Tak Selina. Jeg glæder mig til at se, hvad du finder pÃ¥ med den nye kogebog 🙂

    Kh.
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *