Boganmeldelse: Lad os spise kage!

Det har været et forfriskende pust i tv-køkkenet, at konditoren Mette Blomsterberg har fået skærmtid. Gennem hendes programmer falder der gode fif og konditortricks af, som vi hjemmebagere forsøgsvist kan efterligne hjemme.

I den seneste programrække “Kongerigets kager” var danskerne blevet opfordret til at indsende opskrifter og historier om deres yndlingskager. Mette Blomsterberg rejste landet rundt og smagte på kagerne og historierne, og bagefter vendte hun tilbage til egne køkkenregioner og forædlede opskrifterne.

Ekstra opskrifter

Det er altid en udfordring at sammensætte en kogebog ud fra et tv-program. Der er en risiko for, at der ikke er valuta for pengene, hvis der ikke er lidt ekstra materiale.  Bogen “Kongerigets Kager” tager højde for det problem ved at præsentere en ekstra opskrift for hver kage.

De ekstra opskrifter passer i tema til kageopskrifterne, så der fx er en opskrift på kandiserede æbler som ekstramateriale til æble-nougatlagkagen. Blandt de ekstra opskrifter er der en række konditorklassikere, bl.a. opskriften på florentinere.

Macadamia-nødder?

Samtlige opskrifter bærer præg af, at de er godt gennemarbejdet og forklaret af konditoren. Eneste minus er, at der ikke er meget hjælp at hente til alternative ingredienser. Jeg kan nævne mange steder i Danmark, hvor det kan være vanskeligt at fremskaffe 50 g usaltede Macadamia-nødder.

Bogen giver plads til grundige beskrivelser – med detaljerede anvisninger – ved siden af de gode billeder, og det betyder, at “Kongerigets Kager” er tænkt som en bagebog og ikke udelukkende tiltænkt sofalæsning. Derfor er det også godt, at kagerne veksler i sværhedsgrad fra de oppulente lagkager til kransekager med amarenakirsebær og kokostoppe med lime.

Det betyder, at der er mange anvendelige opskrifter i bogen, som man ofte kan vende tilbage til, mens andre kager er forbeholdt de få gange, hvor hjemmebageren gerne vil imponere.

Mette Blomsterberg: Kongerigets Kager,
DR og Lindhardt & Ringhof,
139 sider, kr. 249,95 (vejl.)

Klik her for at se bogen på Saxo.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *