Meyers Kager – kagerne du ikke vil undvære

Claus Meyer knokler for at skabe en komplet serie af klassiske kogebøger. Siden debut-kogebogen Året rundt i Meyers Køkken fra 1992 har han udgivet en række kogebøger med opskrifter, som jeg vender tilbage til gang på gang.

Den seneste udgivelse er Meyers Kager, der først og fremmest rummer opskrifter på kager af den slags, man bager til sin familie – om ikke på hverdage, så i hvert fald kager, der ikke kræver nogen særlig lejlighed eller anledning udover lysten til sødt og godt. Således finder du både opskriften på drømmekage, hindbærsnitter og gulerodskage i bogen.

Meyers Kager er blevet til med udgangspunkt i kager, der ikke kan undværes. Det betyder, at bogen omfatter en række klassiske opskrifter i Meyers tolkning samt en række nye kager, fx ribstærte med marengs, tærte med mandel og hyben samt berlinere med multebær.

Jeg vil nu tro, at det er de mange sider med kendte og klassiske kager, der får æselører på siderne. Forrest i bogen er efter Modus Meyer et afsnit om teknik, udstyr samt en række basisopskrifter. Og manden skal jo skrive det: Kagerne bliver bedre, des bedre råvarer, du bruger.

Min påstand er, at man godt kan bage en hæderlig chokoladekage uden at bruge Valrhona chokolade. Mindre kan trods alt gøre det. De færreste vil kunne smage de helt fine nuancer, men selvfølgelig skal du bruge smør og ikke margarine.

Blandt de nye opskrifter er en dadelkage, og som Meyer skriver, “så lyder det næsten som en straf”. Jeg holder meget af dadler og synes, det lyder som en herlig måde at få brugt de sidste dadler fra december måned.

Kagen er saftig med en fin sød undertone af dadlerne. Udseendet ligner en krydderkage, men smagen er altså mild. Og i en husstand med kun to, så holdt kagen sig frisk og lækker i tre dage på køkkenbordet dækket af sølvfolie. Du kan se opskriften her.

Claus Meyer: Meyers Kager
Lindhardt & Ringhof, 238 sider, vejl. pris kr. 269,95

Klik her for at se bogen på Saxo.com

3 tanker om "Meyers Kager – kagerne du ikke vil undvære"

  1. Jeg kunne godt tænk mig at vide om det er dadler eller kamel foder man finder på det danske marked der blev brugt i Meyers dadelkage?

  2. Hej Ben.
    Jeg brugte resterne af en bakke dadler, som jeg havde købt i et supermarked. Jeg er helt sikker på, at det er med denne kage, som med de fleste andre ting: Jo bedre råvarer man bruger, des bedre bliver resultatet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *