En lækker italiener – saltimbocca alla romana

Søndag havde vi inviteret bedsteforældre pÃ¥ frokost, og de fik en altid lækker italiener – saltimbocca alla romana. Tynde skiver kalvekød rullet om parmaskinke, mozzarella (den er ikke alle opskrifter enige om, men sÃ¥ er man sikker pÃ¥, at hver eneste bid er saftig) og et frisk salvieblad. Salvien har lagt navnt til retten, som betyder “den springer i munden”.

Det er ikke en af de prisbillige italienske retter – kødet koster ca. 50 kr. pr. næse, men det er en smagfuld og ikke for tung sag, der ikke kræver lang tid i køkkenet.

4 personer

  • 8 skiver kalvekød af inderlÃ¥r eller filet, ca. 80 g. stykket
  • 8 stykker parmaskinke
  • 1 hel mozzarella, ca. 125 g, skÃ¥ret i otte skiver
  • 8-16 salvieblade
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk olivenolie og 3 spsk smør
  • salt og peber
  • 1 dl marsala (italiensk hedvin, hvis du ikke har sÃ¥dan noget, kan du bruge dobbelt mængde hvidvin og 1 tsk sukker i stedet)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk maizena
  • 8 tandstikker

FÃ¥ slagteren til at skære kødet til dig og banke det, sÃ¥ skiverne er ca. en halv cm tykke. Dup kalvekødet tørt, læg en skive parmaskinke pÃ¥ og læg en skive mozarellaost og salvieblade pÃ¥. Rul sammen og stik en tandstikker gennem rullen. (Og jeg behøver vel ikke at skrive, at det skal være en tandstikker uden pebermyntesmag – den fejl begÃ¥r man kun en gang…)

Hæld hvedemel i en dyb tallerken sammen med salt og peber og vend rullerne i det. Varm en tykbundet pande – gerne i støbejern – op til middelvarme og brun rullerne pÃ¥ alle sider. NÃ¥r alle rullerne er brunet, sÃ¥ steges de færdige i ovnen i 8 minutter ved 180 grader, mens du laver saucen.

Kog panden af med marsala og hvidvin og rør maizenaen ud i vand. Tilsæt maizena og kog igennem. Smag saucen til med salt, peber og evt. et nip sukker. Sigt saucen, så du undgår alt for store urenheder fra panden.

Jeg serverede saltimboccaen med stegte kartofler og tomater, men kartoffelmos eller kogte nye kartofler vil også være et fint tilbehør.

Share

4 tanker om "En lækker italiener – saltimbocca alla romana"

  1. Meget lækker opskrift. Nu skal jeg prøve den for anden gang.

    Det er umådelig praktisk, at rullerne skal stege færdig i ovnen.

    Saucen har jeg sÃ¥ overhovedet ikke succes med, der mÃ¥ jeg finde pÃ¥ noget andet 🙂

  2. vil lige rette en misforstÃ¥else. Det er korrekt, at saltimbocca betyder ’springer i mund’, men det er ikke salvien, der har lagt navn til. Bocca betyder mund, og første stavelse betyder springe (som i saltomortale)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *