Sæsonfrokost på Sortebro Kro

Sortebro Kro, Sejerskovvej 20, Odense S

I mit nye liv efter baby er madoplevelser henvist til restauranternes frokosttilbud. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og en sensommerfredag gav det mulighed for en lækker og meget sæsonbetonet frokost på Sortebro Kro.

Kroen byder på kendte frokostretter samt et par menuer. Vi valgte dagens tre retters menu til 365 kr.

Inden forretten blev serveret fik vi præsenteret kroens brød, og vægelsindede fik vi lov at smage det hele: Hjemmebagt kernerugbrød, baguette bagt med øl og æblemost, landbrød og foccacia.

Forretten var en laksetatar med rygeostcreme, rugbrødschips og radiser. En nyklassisk ret, der var piftet op med aromatiske skud af røllike. Da vi spiste til frokost, var vi enige om, at et enkelt glas vin måtte række, og det var en udfordring, som tjeneren gerne tog op, for hovedretten var oksespidsbryst.

Valget faldt på en hvid bourgogne, der havde tilstrækkelig tyngde til at matche både laks og ko. Tjeneren var gavmild med vinen, der blev skænket to gange. Det var rigtig fint, men måske også forventeligt til 105 kr. pr. glas.

Oksespidsbrystet blev serveret i et flot udvalg af sensommergrøntsager: Spidskål og friskbælgede ærter, karameliseret løg, nye kartofler, ribs garneret med brøndkarse. Det braiserede oksespidsbryst blev serveret med en sauce blanquette, og selv om det lyder som en kakkofoni, så passede tilbehøret faktisk glimrende til det smørmøre kød.

Hovedretten lagde en god bund, og vi havde valget mellem ost eller en hindbær-chokoladedessert som afslutning på måltidet. Vi delte os, og min mand fik en flot tallerken med et omfattende udvalg af danske oste serveret med kvædekompot, syltede valnødder, frugtbrød og fladbrød. Ostene var alle lavet på komælk, og det var et plus for en ostespiser, der ikke er begejstret for fåre- og gedeoste.

Min dessert var en både smuk og lækker sag, der blev præsenteret som en hindbær-chokolade-mark. Inspirationen fra Noma er skam nået til Fyn. Store hindbær blev serveret på en tynd chokolademousse, garneret med ganache toppet med små tern af brownie, rug-tuilles, vanillecreme og en iscreme med majs. Iscremen var velsmagende, men jeg havde svært ved at finde majssmagen – måske var ismassen kogt med hele upoppede popcorn – der var en svag rund undertone, men ingen klar smag.  

Marken var garneret med brændt chokolade, og hele herligheden var yderst velsmagende og serveret i så rigelig mængde, at min mand godt måtte få halvdelen, uden at jeg følte mig snydt.

Sortebro Kro er et udmærket sted til en frokostforkælelse, for der var pæn belægning og hyggelig stemning i krostuen. Flere selskaber spredte hygge, og det var dejligt at opleve restauranten i dagslys, hvor vi kunne se de besøgende i Den Fynske Landsby, der kørte forbi vinduerne i hestevogn. Prisen for en frokost i luksusklassen endte på 940 kr., og vores søde tjener var meget opmærksom på at fylde isvand og brødkurven op.

Havde Sortebro Kro haft adresse i hovedstadsområdet, så kunne køkkenets ambitionsniveau godt bejle til en Michelinstjerne. 

Eneste minus var toilettet, der trængte til en grundig gang rengøring. Jeg forventer både sæbe og rent gulv og støvfri vindueskarme på toilettet, når restauranten er så ambitiøs som Sortebro Kro. Men det fratager mig bestemt ikke lysten til snart at vende tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *