Æble-kvædesorbet

Min far taler om kvæder med foragt og mindes sin første svigermor, der mente, at dårligdomme kunne kureres, hvis man stænkede brystet med kvædesnaps. Min mand synes, at duften af friske kvæder er kvalm, mens jeg synes, at kvæder er pragtfulde.

Heldigvis kan alle mødes om denne sorbet, der tilfører æblerne en aromatisk elegance.

  • 275 g sukker
  • 600 g kvæder
  • 400 g æbler

Vask og gnub kvæderne fri for evt. dun. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem hele, indtil de er møre. Gem kogevandet.

Tag kvæderne op og gnub/pil skindet af dem, skær dem over og fjern kernehuset.

Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær dem i kvarte. Kom dem tilbage i gryden sammen med æblerne og ca. 2,5 dl af kogevandet.

Tilsæt sukker og lad æblerne og kvæderne koge sammen til en jævn masse. Brug evt. en stavblender til at purere blandingen. Lad blandingen køle af og hæld det i en ismaskine, hvis du har sådan en. Ellers hælder du blandingen i en skål, som du sætter i fryseren. Rør i ismassen ca. hvert 20-30 minut. Du kan nok ikke helt undgå, at sorbeten sætter nåle, hvis du ingen ismaskine har. Til gengæld kan du være sikker på, at din lokale ismand ikke har æble-kvædesorbet på plakaten.

Sorbeten kræver ikke meget tilbehør – bare en enkelt sprød smÃ¥kage vil være tilstrækkeligt.

 

Share

2 tanker om "Æble-kvædesorbet"

  1. Hej Piske.
    Nej, syren fra æblen betyder faktisk, at sorbeten ikke er vanvittigt sød. Der er også citronsaft i, og hvis der skulle være endnu mere spark i den, så kunne den måske også få lidt revet citronskal.

    Mange hilsner
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *