Overordentligt godt på No. 61

 

4 stjerner

Restaurant no. 61, Kongensgade 61, Odense C 

Som småbarnsmor er der grænser for, hvor meget jeg kommer ud. Derfor er forventningerne også skruet i vejret, når det lykkes og barnepigen er bestilt. Skuffelsen kan blive større over jævne oplevelser, men glæden kan også komme helt ned og krilre i tæerne. Og heldigvis gav No. 61 en af de rigtig gode oplevelser, da vi skulle ud og spise, inden Agnes Obel tryllebandt os i koncerthuset lørdag aften.

Tidligere erfaringer har gjort mig en smule bekymret for, om køkkener nu også kan eksekvere, så man kan nå en tre-retters menu og være ude af døren i tide til at nå teater, koncert eller biograf. No. 61 kører med to serveringer – kl. 17.30 og kl. 20. Det virker lidt rigidt, men hjælper en god restaurant med at overleve, og så kan man både nå sine tre retter med kaffe og samtidig komme videre til næste aftale.

På No. 61 er stemningen afslappet og lidt studentikos med forskellige møbler og loppefund krydret med franske emaljeskilte. Det er hyggeligt, og man skal bestemt ikke tage fejl – for drengene er professionelle til fingerspidserne i at drive restaurant.

Vi havde studeret menukortet hjemmefra, så valget var let: Hvide asparges med trøffelhollandaise til os begge til forret. Ved hovedretten delte vi os, og jeg fik en meuniérestegt rødspætte med rømørejer, grønne asparges og rygeostcreme, mens min mand fik sprængt kalv med forårsgrønt og en fløjlsblød veloutésauce. Og på desserten ville vi atter mødes om en forårsbebuder af en dessert med bagte rabarber, jordbærsorbet, makroner og vaniljecreme.

Rødspætten
Rødspætten med lun rygeostcreme, grønne asparges og Rømørejer

Drengene bag No. 61 har overblik over deres restaurant og forståelse for gæsternes behov. Vinmenuen kunne man tilpasse, så man fik et enkelt eller flere glas til maden. Muligheden for at justere behovet undervejs fik os til at ende med tre glas, selv om vi egentligt kun ville have et enkelt. Stemningen bar os med, og vinen var afstemt til maden, så smagsoplevelsen hævede sig sammen med maden.  Det var fx en usvovlet pinot blanc fra Alsace, der spillede fint op til de hvide asparges, der blev serveret med sprøde skinkeflager og brødcroutons, der fint brød den rige trøffelhollandaise.

Kalven
Sprængt kalvespidsbryst med forårsgrøntsager, syltede løg og sauce velouté

Vi holdt hver især på vores hovedretter, der var klassiske retter, som var perfekt tilberedt. Der blev ikke tilbudt mange smagsprøver henover bordet. Og resten af det gode hjemmebagte brød blev brugt til at skubbe saucen op med. Det er langt fra en selvfølge, at en ret er veltilberedt, fordi den er kendt, og derfor fortjener det også anerkendelse.

Jordbær og rabarberdessert med hvid chokolade, creme anglaise og jordbærsorbet
Jordbær og rabarberdessert med hvid chokolade, creme anglaise og jordbærsorbet

Desserten rummede dog en lille aha-oplevelse. Ovenpå et måltid med gode franske saucer i den tungere ende, så virkede knust hvid chokolade rullet i friskhakket mynte som en ganefrisker, der skabte en lille plads i maven til kaffe med mors småkager.

Stempelkaffe med hjemmebag
Stempelkaffe med hjemmebag

Og som med alt andet på restauranten, så var stemningen afslappet og gæstfri, og der kom simpelthen en kagedåse med tre forskellige slags hjemmebag på bordet sammen med en stempelkande.

Regningen lød på godt tusind kr., og vi var meget tilfredse og behageligt mætte, da vi satte kursen mod koncerthuset. Fast besluttet på at anbefale No. 61 til alle, vi kommer i nærheden af.