Tag natur-almanakken under armen

Klik her og se bogen på Saxo.com
Tag bogen under armen og find de vilde urter i naturen uden for din døren.

Claus Meyer har udgivet en ny almanak, og denne gang har han fået god hjælp af naturvejleder Søren Espersen, der er noget nær et orakel, når det kommer til spiselige urter og vilde planter i den danske natur.

En almanak er typisk for stor til at tage med under armen, men det er faktisk lykkedes at lave et omfattende værk, der godt kan tages med på tur.

Almanakken er inddelt efter sæsonerne, og har samtidig en beskrivelse af forskellige naturtyper. Især sæsoninddelingen giver en god systematik for en brugsbog.

Beskrivelserne af planterne er teknisk, men sproget er tilpasset, så det er til at forstå for ukyndige, der kun har haft biologi på obligatorisk niveau. Illustrationerne er tegnede biologiske plancher og jeg tænkte i første omgang, at fotos ville have været en styrke. Men på egen hånd præsterede jeg at identificere strandarve, trehage og blomsterkarse, så bogens brugbarhed er i top.

Opskrifterne er typiske Meyer-opskrifter, hvor der både er opfordring til at bruge urter som krydderi og planterne som en større bestanddel af retter.

Jeg har nået at teste rabarbergrød med kvan, der løftede retten til nye højder med sine aromatiske olier, der smager en lille smule af bergamotte og en hel masse andet dejligt. Jeg har nu hjembragt en lille kvanstikling til min have, og jeg håber, at jeg snart kan gentage succesen med foto og opskrift på bloggen.

I mellemtiden bringer jeg en opfordring til at skaffe bogen og gå på jagt i naturen.

Claus Meyer i samarbejde med naturvejleder Søren Espersen: Naturalmanak
Lindhardt&Ringhof
312 sider, kr. 249,95 

Klik her og se bogen på Saxo.com