Fuld forkælelse på Under Lindetræet

Under Lindetræet

5 stjerner Under Lindetræet, Ramsherred 2, Odense C
  .
Dette er en af de anmeldelser, som jeg er i tvivl, om jeg vil skrive: Hvis jeg tipper andre om denne brunch, så risikerer jeg, at det bliver væsentligt sværere at få bord fremover. Men jeg må tage den chance, for jeg har netop fået den bedste brunch længe på restaurant Under Lindetræet.
 .
Under Lindetræet tilbyder brunch hver lørdag  og søndag, og det sker på samme høje niveau som i restauranten i øvrigt. Der er stofdug på bordene, faglærte tjenere og et knivskarpt køkken. At prisen på brunchen også er knivskarp er bare et plus for kunden. 225 kr. med et tillæg på yderst rimelige 35 kr. for kaffe eller te ad libitum. Og mulighed for at tilkøbe bobler eller vin til 65 kr. pr. glas.
  .
Jeg havde inviteret min mand på brunch, og når det kræver babysitter, så vælger jeg spisested med omhu. Og her ramte vi fuldstændigt plet.
  .
Brunchen var opdelt i fire serveringer. Den første var en morgenmadsservering, der vækkede mave og appetit: Skyr med knas og kold müsligrød med revet æble og kvædekompot. (Milevidt fra klistret birchermüsli, men nærmere en cremet dessert – jeg tror, der var fløde i). Hertil en mild og friskpresset æblemost på Elstaræbler.
  .
Overvældende opremsning
  .
Dernæst fulgte æg i cocotte med spinat plus hele udtrækket af ost, marmelade og charcuterie. Hjemmerøget laks, serranoskinke, Brie de Meaux, en skæreost med karakter (stærk!), hjemmerøget rygeost, leverpostej med bacon og champignons. Plus hjemmelavet dulce de leche og skovbærmarmelade. Og dertil tre slags hjemmebagt brød.
  .
Hvis opremsningen virker overvældende, så er det både rigtigt og som oplevet. Og det gjorde et gevaldigt indhug i brødkurven. Og her beviste stedet sin værdi – den opmærksomme tjener kom hurtigt tilbage med en godt fyldt brødkurv.
   .
Inden tredje servering blev vi spurgt, om vi ville have andre drikkevarer, for nu forlod vi kategorien morgenmad og nærmede os frokost med en cremet kartoffelsuppe og braiseret kalvespidsbryst med sauteret spidskål.
.
2017-02-11 11.29.17
Jeg holdt mig til et ekstra glas æblemost, og min mand valgte et glas rødvin, en Pomerol fra 2011, som var kraftig, men passede godt til maden.
 .
Suppen var en anelse for cremet efter vores smag, men det er en bagatel i det samlede billede. Kalven var tilberedt helt mør og havde bevaret en tynd fedtkant.
 .
Godt mætte gjorde vi klar til finalen: En lille æblemazarinkage med vaniljecreme. Jeg var ved at være i mål og prioriterede i stedet et glas sparkling tea med skovbær fra Kocemba’s for at fejre weekendens komme.
 .
Og regningen: 650 kr. Det er billigt for en oplevelse af denne standard. Det lægger klar afstand til mange brunchtilbud, der prismæssigt nærmer sig, men er baseret på halvfabrikata og slappe råvarer. Min klare anbefaling er at springe to metervare brunch over og i stedet vælge den fulde forkælelse på Under Lindetræet.