Laksemousse

  • 6 pers
  • 3 bl husblas
  • 2 ds laks (á 150 g)
  • 2 dl finthakket bladselleri
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand i 5 min. Fjern evt. skind og ben fra laksen. Bland laksen med bladselleri, citronsaft, créme fraiche, salt og peber (NB: brug hvid peber).

Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 smurte portionsforme eller en form på ca. 1 l. (de kan evt. beklædes med vita wrap). Lad dem stå tildækket og koldt i min. 4 timer. Løsn dem derefter med en spids kniv. Pynt med citronbåde og servér med flûtes.