Salade nicoise

Salade nicoise er en klassisk fransk sommersalat, der har sit navn efter de franske nicoises oliven. Salaten er mættende, men let sommermad, og tilberedningen er hurtig.

4 personer

  • 2-3 tunbøffer, ca. 300 g i alt, alternativt 2 dåser tun i vand
  • 150 g blandede salater
  • 200 g haricot verts
  • 1/2 agurk
  • 1 bakke cherrytomater, ca. 200 g
  • 200 g kogte nye kartofler
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stængler blegselleri
  • 4 hårdkogte æg

Dressing:

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie

Først grilles tunbøfferne to minutter på hver side. Tunen skal tage farve, men være rå indeni. Krydr tunen med salt og peber og lad den køle lidt af. Frisk tun kan erstattes af tun i vand.

Salaten skylles, tørres og rives i mundrette stykker og lægges nederst på et fad. De afkølede kogte kartofler fordeles ovenpå salaten.

Bønnerne nippes og koges i 2 min. Derefter overhældes de med koldt vand. Bønnerne afdryppes og fordeles på salaten sammen med tomaterne, finthakket agurk og blegselleri. Æggene pilles og skæres i både og fordeles over salaten. Tunen skæres i tynde skiver og anrettes på salaten. Pynt med oliven.

Servér salaten med groft brød.