Jordskokkesalat med røget hellefisk

Denne salat med bagte jordskokker er rigtig god som en gæsteforret eller en frokostret, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det.

  • 600 g skrællede jordskokker i skiver
  • 300 g røget hellefisk i pæne skiver
  • 2 slags salat til pynt, fx radicchio og frisée (rød og grøn, bitter/sprød)
  • Frisk dild til pynt

Dressing:

  • 2½ dl creme fraiche/fromage frais eller skyr
  • 1 dl piskefløde
  • 2 pillede finthakkede skalotteløg/små salatløg/små rødløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber

Jordskokkeskiverne kommes i et smurt, ildfast fad og krydres med salt og peber. Fadet dækkes med stanniol og sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter. Derefter køles jordskokkerne af.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Derefter røres jordskokkerne i. Pluk salaterne og læg lidt i bunden af et fad. Fordel jordskokkerne oven på salaten. Tag resten af salaten og fordel den sammen med hellefisken oven op jordskokkerne.  Pynt med dild.

Servér med et godt flûtes.