Denne salat med bagte jordskokker er rigtig god som en gæsteforret eller en frokostret, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det.
- 600 g skrællede jordskokker i skiver
- 300 g røget hellefisk i pæne skiver
- 2 slags salat til pynt, fx radicchio og frisée (rød og grøn, bitter/sprød)
- Frisk dild til pynt
Dressing:
- 2½ dl creme fraiche/fromage frais eller skyr
- 1 dl piskefløde
- 2 pillede finthakkede skalotteløg/små salatløg/små rødløg
- 1 spsk dijonsennep
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
Jordskokkeskiverne kommes i et smurt, ildfast fad og krydres med salt og peber. Fadet dækkes med stanniol og sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter. Derefter køles jordskokkerne af.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Derefter røres jordskokkerne i. Pluk salaterne og læg lidt i bunden af et fad. Fordel jordskokkerne oven på salaten. Tag resten af salaten og fordel den sammen med hellefisken oven op jordskokkerne. Pynt med dild.
Servér med et godt flûtes.