Salater kan have den ulempe, at de ikke mætter nok. Det hjælper fuldkorn på, og denne salat er lækker alene eller som tilbehør til kød eller fisk.
2 personer som tilbehør
- 50 g parboiled spelt – Skærtoft Mølle sælger parboiled spelt, som sælges i større supermarkeder.
- 2 dl blomkål i små buketter
- 2 dl ærter
- ½ dl hakkede hasselnødder
- 1 bdt. dild
- 1 spsk nigellafrø
Dressing af
- 2 spsk solsikkeolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk citronsaft
- salt og peber.
Speltkernerne koges efter pakkens anvisninger og køles af. Imens plukkes blomkålene i småbuketter, hasselnøddernes hakkes, dilden klippes og ærterne tilsættes.
Bland ingredienserne, men vent med at tilsætte dilden til umiddelbart før servering. Bland dressingen, tilsæt den og lad salaten trække i en halv time inden servering.