4 personer
- 100 g kikærter
- saft af 1 citron
- ½ dl olie
- 1 bdt koriander
- 1-2 fed hvidløg
- 3-4 stænger bladselleri
- 1 moden avokado
- 100 g græskarkerner
- 1 spsk nøddeolie (fx valnød eller jordnød)
- 1 bakke blandet salat
Sæt kikærterne i blød natten over over og kog dem efter pakkens anvisning. Vær opmærksom på, at vandet, kikærterne har trukket, skal kasseres.
Marinér kikærterne med citron, hakket hvidløg og olie. Skær bladselleri i tynde skiver. Dryp græskarkernerne med olie og drys med salt, inden de ristes i ovnen i 12 minutter ved 175 grader. Umiddelbart inden serveringen skæres avokadoen i både, klip korianderen og anret salaten. Til sidst dryppes salaten med nøddeolie.
Servér gerne salaten med lammekød, for eksempel lammefrikadeller.–