Champagnesorbet bliver tit brugt som en ganerenser mellem to retter i et måltid, men kombineret med andre slags is kan den også virke smagsforstærkende med sin rene, klare smag.
4 personer
- 200 g sukker
- 4 1/2 dl vand
- skallen af 1 usprøjtet citron
- 3 1/2 dl champagne eller anden mousserende vin
- vodka til tilsmagning
Kog en lage af sukkeret og vandet. Skræl citronen meget tyndt og lad skallen trække i den varme lage (brug evt. et juliennejern). Når sukkerlagen er helt kold, fjernes citronskallen og champagnen tilsættes. Afhængig af champagnens type (brut, sec, demi-sec – altså tør-sød) tilsmages sorbeten med et par stænk vodka.
Frys sorbeten og brug gerne en ismaskine, hvis du har en. Ellers hældes sorbeten i en skål, sættes i fryseren og omrøres en gang i timen, så den ikke sætter nåle.