Spis godt i ROM

Spis godt i RomJeg vil samle adresser og websider på en række gode restauranter, jeg har besøgt i Rom. Kender du andre gode restauranter, så skriv i kommentarfeltet.

Maccheroni

Piazza delle Coppelle, 44, 00186 Roma

Maccheroni ligger tæt på Piazza Navona og Pantheon. Restauranten er udefra meget undselig, men det er en af de restauranter, som romerne selv spiser på.

Blandt specialiteterne er spaghetti carbonara, der efter ægte romersk opskrift tilberedes med hjemmelavet spaghetti, svinekæber og fåremælkspecorino. Hvor fremmedartet det end lyder, så smager det fantastisk.

Menukortet byder på en række andre velkendte specialiteter, og prisniveauet er yderst rimeligt i forhold til kvaliteten. To mennesker kan spise middag med vin for omkring 50 euro.

Giulio Passami l’Olio

Via di Monte Giordano, 28, 00186 Roma

Giulio Passami l'Olio“Giulio ræk mig olien” ligger i en sidegade til Piazza Navona, og har et fint menukort og et imponerende vinkort. Der er mulighed for at få et godt glas eller en flaske samt aperitivo (forskellige små specialiteter, fx oliven, foccia, pølser, grillede grøntsager etc.) eller finde fristelser på menukortet.

Deres risotto med sorte trøfler kan anbefales. Priserne er ikke høje, men det er let at lade sig friste af de mange spændende vine, der i øvrigt dekorerer lokalet sammen med erotiske franske billeder fra omkring 1920’erne.

Personalet talte ikke andet end italiensk, da vi besøgte restauranten, men de var meget imødekommende, og internationale fagter klarede sagen.

Enoteca Palatium

Via Frattina, 94, 00187 Roma

Tæt på Den spanske Trappe ligger Lazio-regionens enoteca, der er den eneste restaurant i Rom, der drives af det offentlige. Det bør nu ikke skræmme nogen væk, for enoteket er et udstillingsvindue for det bedste, regionen kan præstere.

Der serveres enkle gode retter, og der er mulighed for at smage de lokaltproducerede vine. Desuden kan man købe vine, kager og et væld af de specialiteter, der produceres i Lazio. Køb for eksempel en pose Ciambella al Vino, der er småkager bagt med bl.a. vin og ofte nødder.

Pizzeria Baffetto

 Via del Governo Vecchio, 114, 00186  Roma

Vi fik desværre ikke chancen for at teste Baffetos pizzaer, men vores vurdering er, at de mange mennesker, der havde taget plads i køen en kølig januaraften, ikke havde taget fejl. Pizzeriaet er blevet bedømt som et af de bedste i N.Y. Times, og vi ville gerne have smagt, men udsigten til mere end en times ventetid fik os til at vælge et alternativ.

Baffetto, der i øvrigt henviser til ejerens store overskæg, har to afdelinger. Pizzeriaet tæt på Piazza Navona og Ristorante Baffetto, der har et lidt større menukort og ligger på Piazza del teatro di pompeo.


Vis Spis godt i Rom på et større kort

2 tanker om “Spis godt i ROM”

 1. hej
  stor beundre af din fantastiske hjemmeside.
  nu da du kender en del restauranter/cafe i Rom kan du måske hjælpe mig.
  Vi skal på en familie tur til Rom først i april.
  Min opgave er at finde steder at spise, hvor det helst er økologisk men især hvor hvor vi kan få glutenfri mad da min datter og barnebarn har glutenallergi.
  Mange hilsner fra Karen

 2. Hej Karen.
  Jeg er glad for, at du kan bruge min blog.

  Da jeg ikke selv har glutenallergi, har jeg ikke noget stort kendskab til restauranter, der er særligt målrettede til glutenallergikere. Men i Rom står der tit bemærket på menukortet, om der er retter til glutenallergikere eller køkkenet kan lave retterne til glutenallergikere.

  Lige som herhjemme bliver økologi mere og mere udbredt i Italien. Hvis I undgår turistfælderne (hvor der er billede af alle retterne) og i stedet går lidt væk fra hovedstrøgene, så har de fleste restauranter økologi på menuen. Måske ikke hele kortet, men det er ofte muligt at finde enkelte retter.

  Jeg ved ikke, om Cøliakiforeningen kan hjælpe dig – måske har de viden på området, når I rejser til en hovedstad. Måske har de oversat et kort, I kan printe ud og vise på restauranter?

  Jeg googlede “ristorante roma celiaco”, og jeg har fundet denne liste over restauranter, der serverer glutenfri mad

  http://translate.google.com/translate?hl=da&sl=it&u=http://www.ristosito.com/RistorantiSenzaGlutine.asp%3Fstep%3D2%26Provincia%3DRM&ei=MrZbTcrkEcmUOpzLja8L&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CCkQ7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dristorante%2Broma%2Bsenza%2Bceliaco%26hl%3Dda%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7GGLS_da%26prmd%3Divns

  Ellers kan du tage en lommeparlør med, så I kan bestille retter uden gluten – heldigvis er italiensk mad meget andet end pizza og pasta. En af de store fordele ved at gå ud og spise i Italien er, at man bestiller tilbehøret til sin mad separat. Jeg tror, I på de fleste cafeer og restauranter vil komme langt med et “senza glutine – per celiaco, por favore”. Jeg taler ikke italiensk foruden enkelte høflighedsfraser, men jeg oplever romerne som meget servicemindede.

  Rigtig god ferie til april.

  Mange hilsner
  Anne

Der er lukket for kommentarer.