Marokkansk tagine med tigerrejer og koriander

Marokkanske tagineretter er garant for farverige og velsmagende retter, og det kan man let tilberede i sit eget køkken. Har man ikke en tagine i ler eller støbejern, så kan en sauterpande anvendes, men så skal man være opmærksom på at lette låget med jævne mellemrum, så dampen kan slippe ud.

Tagine med tigerrejer, koriander og safran er meget let og hurtig at tilberede, og den slår aldrig fejl.

2 personer

 • 20 tigerrejer (f.eks. Hverdagsrejen fra Butler, der fås i bl.a. Fakta og Kvickly)
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 små skalotteløg
 • 1 par friske tomater
 • 1 fed hvidløg
 • ½ g safran
 • 1 spsk olivenolie
 • salt & peber
 • 1 bundt frisk koriander

Hak skalotteløg og de friske tomater, pres hvidløget og bland dem sammen med olivenolie, de hakkede tomater, safran samt salt og peber og fordel det i bunden af taginen. Fordel rejerne ovenpå.

Har du en traditionel tagine af ler, kan den bruges på el og gaskomfur, men ikke på induktion. En tagine af støbejern kan anvendes på alle varmekilder, men ellers kan en sauterpande anvendes.

Sæt taginen på komfuret ved middel varme. Det tager ca. 20 minutter, før rejerne er helt møre, og saucen er kogt sammen.

Imens hakkes den friske koriander groft, og tilbehøret tilberedes. Jeg plejer at servere basmatiris ogen blandet salat til.

Hold øje med taginen ogskru evt. lidt ned for varmen undervejs. Når rejerne har skiftet farve fra grå til rød, er de færdige, og saucen smages til. Hæld den friske koriander over i sidste  øjeblik, inden taginen sættes på bordet. Ellers klapper den sammen, og det skønne ved retten er kombinationen af farve, dufte og sanseindtryk afden bløde sauce og rejer og den friske rå koriander.

6 tanker om “Marokkansk tagine med tigerrejer og koriander”

 1. Det lyder virkelig lækkert, det skal prøves 🙂 Ved du evt. hvor man kan købe en god kogebog med tagine-retter? 🙂

 2. Hej Julie.
  Mange af de marokkanske kogebøger jeg har i bogreolen er udgået fra forlaget. Men jeg synes faktisk boghandlerne tit har marokkanske kogebøger fra store forlag som f.eks. Taschen til billige penge. Det er ikke altid kogebøgerne findes på dansk, men det er tit kogebøger med flotte billeder og gennemarbejdede opskrifter, der koster mellem 50-100 kr. for en hardback.

  Mange hilsner
  Anne

 3. Til John.
  Jeg har købt min tagine hos den marokkanske slagter v/ Stefanskirken på Nørrebrogade.

 4. Hej John og Margrethe.
  Tak for kommentarerne. Godt at Margrethe kan rykke ud med lidt hjælp. Jeg kender ikke steder i Danmark, hvor man lige kan købe en marokkansk tagine bortset fra modeller i støbejern, og jeg gætter på, at de fungerer lidt anderledes end modellerne i ler. Ikea og Le Creuset har en model i støbejern.

  Mange hilsner
  Anne

 5. Ny marokkansk butik (2012) i krydset Vesterbrogade/Værnedamsvej, København.
  Dér fås taginer i flere størrelser og sælges opskrifter ved køb.

Der er lukket for kommentarer.